В Харківській ОВА продовжують розглядати тендерні закупівлі територіальних громад

Доцільність проведення закупівель та звіти проведених тендерів громад Красноградського, Богодухівського, Чугуївського та Куп’янського районів розглянули під час засідання обласної робочої групи «Прозорість та підзвітність».

Окрему увагу приділили питанню доцільності проведення поточного ремонту укриття в Центрі культури та дозвілля Малинівської селищної ради Чугуївського району. Проєкт в тергромаді реалізують за співфінансування USAID. Приміщення планують облаштувати студією відеозапису, яку використовуватимуть для творчого розвитку дітей.

«З урахуванням безпекової ситуації в Харківській області, проведення будь-яких заходів за участі дітей можливе лише в укриттях та бомбосховищах. Ремонт наявних середовищ та будівництво нових дасть змогу не лише проводити івенти для молоді, але й позитивно вплине на соціалізацію. Тим паче, що ремонт в цьому укритті – ініціатива місцевих жителів», – зазначив заступник начальника Харківської обласної військової адміністрації Євген Іванов.

Старовірівська сільська рада проводить тендерні закупівлі пального для забезпечення сталої роботи Пунктів незламності під час довготривалої відсутності світла, роботи генераторів в медзакладах та об’єктах соціальної сфери. Під час перевірки порушень виявлено не було.

«Також пальне закуповуватимуть для заправки шкільних автобусів, аби здійснювати підвіз учнів до навчальних закладів. Безпекова ситуація та наявність укриттів в навчальних закладах, дають змогу розпочати освітній процес офлайн в двох школах громади», – повідомив Старовірівський сільський голова Микола Біндус.

Окрему увагу приділили питанням закупівель Курилівської та Дворічанської територіальних громад Куп’янського району. Окрім оплати послуг для забезпечення життєдіяльності в низці деокупованих населених пунктів, в громадах активно допомагають українським захисникам, закуповуючи матеріально-технічне забезпечення, спецтехніку та запчастини.

«Питання підтримки українських захисників – пріоритетне. Вдячний керівництву громад за сталий розвиток цього напрямку роботи. Під час перевірок закупівель Курилівської та Дворічанської тергромад порушень виявлено не було», – зазначив Євген Іванов.