На Харківщині запрацює комунальний заклад для переходу Захисників і Захисниць України до цивільного життя

Рішення про створення Комунального закладу «Ветеранський простір “Пліч-о-пліч”» прийняли під час засідання позачергової ХХVІ сесії Харківської обласної ради.

У ветеранському просторі забезпечуватимуть надання інформаційно-консультаційної підтримки, здійснення заходів з реабілітації та адаптації, надання психологічної, юридичної та соціальної допомоги, проведення культурно-просвітницьких та рекреаційних заходів, надання консультування та допомоги у відкритті власної справи, навчанні та перекваліфікації, а також організація роботи фахівця із супроводу ветеранів війни та демобілізованих осіб.

«Створення багатофункціонального безбар’єрного ветеранського простору для забезпечення комфортних умов переходу Захисників і Захисниць України від військової служби до цивільного життя є нагальною потребою. Дякую Міністерству у справах веретанів України за співпрацю у цьому питанні та депутатам обласної ради за прийняття цього важливого рішення, адже питання підтримки Захисників і Захисниць України та членів їх сімей – на першому місці», – зазначив начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

Передбачається, що «Ветеранський простір “Пліч-о-пліч”» включатиме функціональні зони: майданчики для індивідуальної роботи, неформального спілкування, проведення тренінгів, масових заходів, дозвілля, фізкультурно-спортивних заходів.

Крім того, в закладі планують організовувати заходи щодо надання Захисникам і Захисницям України, членам їх сімей, членам сімей загиблих Захисників та Захисниць України реабілітаційних послуг та оздоровлення.