В Харківській ОВА продовжують розглядати результати публічних закупівель

Звіти щодо результатів проведення публічних закупівель Безлюдівської, Височанської та Нововодолазької тергромад розглянули під час засідання робочої групи «Прозорість та підзвітність».

В Безлюдівській тергромаді проводили публічні закупівлі природного газу та електроенергії для забезпечення життєдіяльності громади, проводили тендерні процедури із благоустрою та капітального ремонту найпростіших укриттів, відновлення тротуарів і доріг місцевого значення, закуповували путівки на відпочинок для дітей громади, проводили капітальний ремонт комунікацій, а також скеровували кошти на допомогу українським захисникам. Під час перевірок можливих порушень законодавства виявлено не було.

«Допомога українським захисникам – один із пріоритетних напрямків роботи не лише Харківської ОВА, але й територіальних громад області. Посилення матеріально-технічної бази українських захисників, впровадження проєктів з допомоги на місцях – запорука обороноздатності нашої області. Вдячний громадам за розвиток цього напрямку роботи», – зазначив заступник начальника Харківської ОВА Євген Іванов.

У Височанській тергромаді закупівлі стосувалися сфери житлово-комунальних послуг, забезпечення жителів громади електропостачанням та відновлювальних робіт тощо. А в Нововодолазькій громаді від початку поточного року витратили більш як 9,6 мільйона гривень для забезпечення потреб українських захисників.

«Під час проведення тендерних закупівель, якщо питання стосується придбання обладнання для українських воїнів, враховується не лише ціна на послугу чи товар, але і якість, наявність відповідних сертифікатів та прозорості продавців. Консультуємося щодо цих питань в тому числі з нашими воїнами», – розповів Нововодолазький селищний голова Олександр Єсін.