Флагманський проєкт Міністерства внутрішніх справ України «Автошколи для осіб з інвалідністю»

Одним з найважливіших завдань державної ветеранської політики є забезпечення соціальної та професійної адаптації ветеранів, підвищення їх конкурентоспроможності на ринку праці. Інформуємо про флагманський проєкт Міністерства внутрішніх справ України «Автошколи для осіб з інвалідністю», який реалізується в межах ініціативи «Без бар’єрів» Першої леді України Олени ЗЕЛЕНСЬКОЇ.

Мета цього проєкту – створення зручної та якісної державної послуги з навчання керування автомобілем і отримання посвідчення водія для людей з інвалідністю через порушення опорно-рухового апарату. Тому можливості підрозділів територіальних сервісних центрів МВС та мережі автошкіл на базі закладів вищої освіти МВС для людей з інвалідністю, які прагнуть навчатись керуванню автомобілем і отримати відповідне посвідчення, розширюються в рамках зазначеного проєкту.

Переваги флагманського проєкту МВС наступні: навчання та складання іспитів у інклюзивних приміщеннях, доступна інфраструктура і максимально безбар’єрний простір, навчання у змішаних інклюзивних групах або індивідуально за зручним графіком, можливість теоретичного навчання дистанційно.

Загальна тривалість навчання  – 11 тижнів, з яких 64 години – теоретичний курс, 40 годин – практичний курс. Орієнтовна вартість навчання – 6 тис. грн.

Перелік вимог до майбутніх водіїв: бажання навчатись керувати автомобілем з ручним керуванням; відсутність медичних протипоказань, з яким людина не може керувати транспортним засобом категорії «В»; наявність необхідного комплекту документів.

Іспит складається в сервісному центрі МВС на транспортному засобі з ручним керуванням. Водійське посвідчення видається в тому ж сервісному центрі МВС, де складається іспит.

Наразі такі автошколи працюють в 6 областях: Дніпропетровській, Київській, Кіровоградській, Львівській, Одеській, Хмельницькій.

Більш детальна інформація розміщена за посиланням:

https://driveability.mvs.gov.ua/.