На Харківщині військовозобов’язані можуть самостійно визначитися зі спеціалізацією та місцем проходження служби

Про це йшлося в ході брифінгу в Офіційному Медіацентрі ХОВА.

У заході взяли участь заступник начальника відділу рекрутингу та комплектування сектору комплектування Харківського ОТЦК та СП Олег Щирський, офіційний спікер 92-ї ОШБр ім. кошового отамана Івана Сірка Андрій «Дід», старший лейтенант 4-ї ОТБр ім. гетьмана Івана Виговського Борис Демченко.

«Відповідно до Закону України про Військовий обов’язок та Військову службу до лав ЗСУ за контрактом приймаються громадяни України, як чоловіки, так і жінки, віком від 18 до 45 років, в особливий період – до 60 років. Кандидати повинні мати базову загальну середню або вищу освіту, бути придатними за станом здоров’я, відповідати вимогам професійно-психологічного відбору та не мати судимостей за злочини середньої тяжкості та тяжкі злочини», – розповів Олег Щирський.

Серед основних переваг військової служби за контрактом є вибір місця служби за спеціальністю. За укладання першого контракту передбачена одноразова грошова допомога у розмірі 8 прожиткових мінімумів – 24,2 тисячі гривень. Крім цього, – харчування за рахунок держави, щомісячне грошове забезпечення у розмірі від 20 тисяч гривень (за участь у бойових діях – до 100 тисяч), можливість отримати вищу військову освіту, щорічна відпустка терміном від 30 діб у зв’язку із сімейними обставинами, забезпечення безкоштовним лікуванням у закладах охорони здоров’я Міноборони та пільгове санаторно-курортне лікування. Крім того, органи місцевого самоврядування надають додаткову матеріальну підтримку для контрактників у вигляді одноразової виплати 50 тисяч гривень.

Щоб самостійно обрати підрозділ та спеціальність для проходження військової служби за контрактом можна скористатися інтернет-ресурсами Lobby X, Work.Ua,  Robota.Ua, де представники військових частин розміщують вакансії, або звернутися у ЦНАП до фахівця рекрутингової групи. Охочі долучитися до ЗСУ за контрактом також можуть прийти у РТЦК та СП – інструктори з рекрутингу познайомляться з кандидатом, вивчать його документи, попередній досвід роботи і в залежності від побажань запропонують вид і рід Збройних Сил України, включаючи конкретну військову частину.

«Наше військо стає більш технологічним, зростає потреба у нових фахівцях. У Збройних Силах створений новий рід військ – Сили безпілотних систем. Його призначення – використання повітряних, морських надводних і підводних та наземних безпілотних і роботизованих систем. Сухопутні війська ЗСУ підготували спеціальну програму Drone Force. Завдяки їй цивільні можуть долучитися до війська і гарантовано служити у підрозділі БПЛА. Хочу наголосити, що рекрутери Drone Force супроводжують кожного кандидата індивідуально – від моменту подання заявки до початку служби в конкретній військовій частині, яку громадянин обирає самостійно», – розповів Олег Щирський.

Детальну інформацію про спеціалізовану програму Drone Force можна отримати за номером: 0-800-301-314.

Про особливості добровільного вступу до лав 92-ї окремої штурмової бригади імені кошового отамана Івана Сірка та 4-ї окремої танкової бригади імені гетьмана Івана Виговського в ході брифінгу розповіли офіційний спікер 92-ї ОШБр Андрій «Дід» та старший лейтенант  4-ї ОТБр Борис Демченко.