Звернення начальника Красноградської РВА Віктора ВОЙТЕНКА до Дня Української Державності

День Української Державності було встановлено 2021 року згідно з указом президента України Володимира Зеленського (від 24 серпня 2021 року), а вперше відзначили у 2022-му.
Прийняття князем Київським Володимиром у 988 році християнства стало для України цивілізаційним вибором. Саме у день вшанування пам’яті видатного державотворця Київського князя Володимира Великого та у День Хрещення Київської Руси-України встановлено День Української Державності, який відзначаємо 15 липня з огляду на перехід Православної Церкви України і Української Греко-Католицької церкви на новий стиль календаря.
Цей день покликаний утвердити, що Україна має неабияку власну історію державотворення і закликає пам’ятати кожен етап її становлення й людей, які доклали до цього зусиль.
Знання історії нашого державотворення є потужною силою проти маніпуляцій історичними фактами в умовах війни росії проти України.
Віримо у майбутнє України, яке будуємо разом, крок за кроком🇺🇦
Україна ніколи не віддасть своєї волі. Наші герої, які захищають свободу України. Наші цінності. І наша єдність — усіх українців та українок.
Вибір України — бути силою у світовій історії. Мати право на свою національну історію — свого народу, своєї землі, своєї держави. І наших дітей — усіх майбутніх поколінь Українського народу. Обовʼязково переможемо!
З непохитною вірою в Україну, Перемогу та кожного з нас, начальник Красноградської районної військової адміністрації Віктор ВОЙТЕНКО