Жителі Харківщині за програмою єВідновлення придбали 489 будинків і квартир

Про це повідомив начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

«Незважаючи на виклики повномасштабної війни, продовжуємо успішно реалізовувати державну програму єВідновлення. Продовжуємо нарощувати темп опрацювання звернень від громадян та приділяємо увагу кожному з них. Забезпечення людей житлом є одним із пріоритетних напрямків роботи обласної військової адміністрації. Працюємо далі», – сказав Олег Синєгубов.

Від початку дії програми від жителів Харківської області надійшло 36 456 заяв на отримання грошової компенсації для ремонту пошкодженого житла. Найбільше звернень – від мешканців Ізюмського, Харківського та Чугуївського районів. Понад 20 460 заявників вже отримали грошову допомогу, на їх рахунки було спрямовано 1,88 мільярда гривень. Ухвалено рішення про надання компенсації ще для 1603 громадян. Загальна сума призначених виплат складає понад 297 мільйонів гривень.

Водночас у 34 громадах області комісіями сформовано 2590 житлових сертифікатів з надання компенсацій за знищене майно на суму понад 3,6 мільярда гривень. На сьогодні за допомогою сертифікатів було придбано 489 об’єктів нерухомості в Харківській області, з них 373 – квартири, 116 – приватні житлові будинки. Загальна вартість придбаного житла – 819,2 мільйона гривень.

Всього сертифікатами скористалися близько 700 отримувачів компенсації в Харківській області, більшість із них придбали житло у місті Харків, а аткож на території Ізюмської та Чугуївської громад. Решта – у Київській, Львівській, Дніпропетровській, Полтавській та Закарпатській областях.