Ірина Верещук і Олег Синєгубов провели нараду із очільниками РВА та громад Харківщини

До заходу у форматі онлайн долучилися представники профільних міністерств і відомств, а також народні депутати України.

Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України та начальник Харківської ОВА спільно з учасниками зустрічі обговорили підготовку прифронтових населених пунктів області до осінньо-зимового опалювального сезону, кроки щодо підтримки вразливих категорій громадян та низку гуманітарних питань.

«Одним із важливих питань сьогодні є підготовка прифронтових населених пунктів до осінньо-зимового опалювального сезону. Попри ворожі обстріли, від яких страждає цивільна інфраструктура й енергетична система регіону, утримуємо різницю в тарифах для населення на низькому рівні. Держава бере на себе відповідальність і формує збалансовані рішення, які допоможуть і громадам, і області дати відповіді на питання, що буде взимку. Я щиро вдячна Харківській ОВА і Олегу Синєгубову особисто за ґрунтовну роботу в цьому напрямку», – сказала Ірина Верещук.

Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України розповіла про експериментальний проєкт з постачання скрапленого газу вразливим категоріям населення з прифронтових громад Харківщини. Спільно з обласною військової адміністрацією наразі триває розробка алгоритму доставки палива до помешкань.

«Наразі потреба у скрапленому газі для області вже сформована. Цю роботу ми провели спільно з районними військовими адміністраціями та очільниками громад. На сьогодні запит на паливо мають близько 40 тисяч домоволодінь. Наше головне завдання – забезпечити логістику й організувати доставку скрапленого газу. Хочу подякувати пані Ірині Верещук за особисту комунікацію та напрацювання, які в нас є. А також за увагу до Харківської області», – сказав Олег Синєгубов.

Учасники зустрічі також приділили увагу питанням забезпечення військових підрозділів Харківщини дронами «Vampire», які ефективно показали себе у протистоянні ворогу; обговорили кроки щодо надання додаткових дотацій та пільг громадам області, а також компенсацій за зруйноване та пошкоджене житло внаслідок збройної агресії рф; забезпечення прифронтових населених пунктів регіону твердим паливом.