На Харківщині суми компенсацій за пошкоджене житло сягнули майже 2,1 мільярда гривень

Про це повідомив начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

Загалом від початку дії програми єВідновлення від жителів Харківщини надійшло 35544 заяв на компенсацію за пошкоджене житло. З яких наразі 19948 заявників вже отримали грошову допомогу для ремонту житла на загальну суму понад 1,81 мільярда гривень. Ще 1049 жителям області погоджено компенсацію на майже 240 мільйонів гривень та 518 заявникам передано на виплату більш ніж 39,6 мільйонів гривень.

«Наразі робота з пришвидшення компенсацій за пошкоджене та зруйноване житло є однією з пріоритетних напрямків обласної військової адміністрації. Нарощуємо темпи, аби якомога більше жителів області змогли відновити пошкоджене житло або придбати нове до початку майбутнього опалювального сезону», – зазначив Олег Синєгубов.

Водночас, у 38 тергромадах профільними комісіями сформовано 2 418 сертифікатів з надання компенсації за знищене майно на суму більш як 3,4 мільярда гривень. В 12 громадах затверджено рішення про надання грошової компенсації для будівництва нового житла на загальну суму понад 130 мільйонів гривень.

Крім того, сертифікатом на придбання житла скористалися 695 заявників регіону. Із них 487 придбали нові квартири або приватні будинки на Харківщині, решта на території Київської, Львівської, Дніпропетровської, Полтавської, Закарпатської та інших областей. Вартість придбаного житла сягнула більш як 816 мільйонів гривень.