На Харківщині під час засідання групи «Прозорість та підзвітність» розглянули тендери щодо ремонту навчальних закладів

Засідання відбулося під головуванням очільника обласної робочої групи «Прозорість та підзвітність» – заступника начальника Харківської ОВА Євгена Іванова, правоохоронців, представників громадськості та органів місцевого самоврядування.

Одне з питань порядку денного – доцільність будівництва найпростішого швидкоспоруджуваного укриття цивільного захисту на території Циркунівської громади вартістю понад 5 мільйонів.

«Під час перевірки процедури тендерної закупівлі, виявлено, що у торгах взяв участь лише один підрядник. Причиною може бути неправильно сформульована документація. Тож прийняте рішення провести додаткову перевірку та перерахунок кошторису», – зазначив Євген Іванов.

Також під час засідання розглянули питання доцільності та ходу поточного ремонту Малороганського ліцею. Навчальний заклад було пошкоджено внаслідок активних бойових дій навесні та влітку 2022 року. Наразі роботи здійснюються з метою консервації будівлі.

«Малоданилівський ліцей – один із двох вцілілих загальноосвітніх навчальних закладів громади, тому в перспективі він має стати опорним. Наразі в ліцеї замінено покрівлю, вікна, тривають роботи з заміни вхідних груп, аби запобігти подальшому руйнуванню будівлі від впливу погодних умов», – пояснив начальник Вільхівської сільської військової адміністрації Олександр Шмиголь.

Учасники робочої групи розібрали питання проведення термомодернізації: капітального ремонту вхідних груп переходу між корпусами будівлі Коротичанського ліцею. Роботи націлені на забезпечення доступності будівлі для маломобільних учнів.

«Тендером передбачені роботи з облаштування підйомника та пандусів, утеплення вхідної групи, облаштування вимощення з метою відведення води тощо. Водночас на території навчального закладу ведуться роботи з відновлення укриття, яке дасть змогу за сприятливої безпекової ситуації запустити навчальний процес офлайн або в змішаному режимі вже у вересні», – повідомила начальниця відділу освіти, культури, молоді та спорту Пісочинської сільради Юлія Бєлова.