Старший лейтенант Олександр Пустовіт з Харківщини нагороджений відзнакою Президента України.

Старший лейтенант Олександр Пустовіт захищає Батьківщину з перших днів повномасштабного вторгнення. Прийнявши посаду командира стрілецької роти взяв на себе велику відповідальність за життя особового складу і гідно справляється з нею й до цих пір.

Приписаний до Красноградського РТЦК та СП, служить в 121-му батальйоні 113 бригади Сил ТрО Збройних Сил України.

Завжди відповідальний, вірний своїй присязі, приклад справжнього офіцера і воїна, в будь яких умовах ставить життя своїх підлеглих вище свого. За більше ніж два роки служби показав себе як професійно підготовлений і виважений командир. Вміло керує підлеглим особовим складом. Має гарні відносини як із колегами, так і з вищим командуванням. Серед оточення користується заслуженим беззаперечним авторитетом.

Тривалий час Олександр зі своїм підрозділом вдало виконував завдання пов’язанні із захистом безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією російської федерації проти України в різних частинах Харківської області. Згодом підрозділи у складі військової частини були направленні в Донецьку область, а саме в одну з найгарячіших точок східного фронту- Бахмутський район.

Під час виконання бойових завдань на Бахмутському напрямку проявив неабияку витримку і справжні командирські якості під час виконання бойових завдань безпосереднього на лінії зіткнення з ворогом. Потрапивши в напівоточення в районі селища Красна Гора поблизу міста Бахмут, з 02.01.2023 по 25.01.2023, перебуваючи безпосередньо на бойових позиціях та керуючи підрозділом, Олександр вдало стримував ворожий штурм, корегував вогонь мінометної батареї по ворожим позиціям, завдяки чому було знищено декілька одиниць ворожої важкої техніки та близько вісімдесяти одиниць особового складу ворога. Показував непохитність і міць духу під час ведення бою та у проміжках евакуації поранених військовослужбовців підрозділу з бойових позицій. Демонстрував непохитність духу, даючи наснагу та мотивацію підлеглим бійцям для подальших рішучих дій.

 

Завдяки бойовому досвіду участі в антитерористичній операції, Олександр завжди сміливо та чітко керував підлеглими, професійні дії військового сприяли виходу його підрозділу із надскладної обстановки з мінімальними втратами серед особового складу та завдаючи значних втрат підрозділам групи вагнера.