Учора відбулась нарада щодо профілактики молодіжної субкультури з росії ПВК «Редан»

Щодо профілактики молодіжної субкультури з росії ПВК «Редан» інформували учасників наради заступник керівника Красноградської окружної прокуратури Руслан Чуб та представник Красноградського районного відділення ГУ МВС України в Харківській області, яка відбулася в Красноградській РВА під керівництвом начальника районної військової адміністраціі Віктора Войтенка.

На засіданні обговорили основні ризики та методи не допущення провокування масових бійок серед молоді і підлітків, адже це спроба російських пропагандистів провести чергову інформаційно-психологічну операцію та використати дітей для дестабілізації внутрішньої ситуації в Україні.

✅Довідково. ПВК «Редан» — агресивна молодіжна російська субкультура, прихильники аніме, що влаштовують масові бійки. Молоді люди одягають футболки та світшоти із зображенням павуків і цифри 4, що є відсилкою до аніме. Такий небезпечний підлітковий флешмоб із росії встиг масово поширитися і в Україні.

Апогеєм стало масове затримання підлітків, які асоціюють себе з ПВК “Редан”, в Харкові 27 лютого.  Місцева поліція повідомила про затримання понад двохсот підлітків, які зібралися, щоб “підтримати флешмоб, який запустила російська федерація”.

📍Батькам важливо пам’ятати, що поширення таких субкультур – це не причина, а наслідок психологічних і сімейних проблем у підлітків. Дитина з сім’ї, де її поважають і вислуховують, навряд чи зацікавиться таким агресивним рухом.