Щотижнева розширена апаратна нарада

Сьогодні, 22 лютого, під керівництвом голови райдержадміністрації Віктора Войтенка у Великій залі Будинку рад відбулась апаратна нарада.

У засіданні взяли участь голова районної ради Володимир Птишник, заступники голови райдержадміністрації, голови територіальних громад, керівники структурних підрозділів РДА, підприємств, установ та організацій району.

На тлі різкого загострення безпекової ситуації питання консолідації зусиль та готовність до швидкого злагодженого реагування в частині комплексного захисту населення та території є пріоритетним.

Про стан готовності споруд цивільного захисту для використання за призначенням в заходах евакуації населення в особливий період воєнного характеру доповів Володимир Філіпський завідуючий сектором оборонної роботи, цивільного захисту та взаємодії з правоохоронними органами.

Очільник району Віктор Войтенко доручив головам територіальних громад та керівникам всіх підрозділів перевірити плани евакуації у громадах, провести у навчальних, виховних установах та всіх закладах соціальної сфери евакуаційні навчання. Керівник акцентував увагу на доукомплектуванні списків захисних споруд адресами додаткових об’єктів, якими населення може користуватися у разі надзвичайної ситуації, обов’язково, перевірити вказівники руху до укриттів та забезпечення всім необхідним.

“Наголошую, що відповідальність за виконання плану цивільного захисту несуть керівники громад та підпорядкованих підрозділів. Всі адреси захисних споруд повинні вже бути опубліковані для населення у вільному та доступному варіанті. Найголовніше зараз – не панікувати і бути разом в злагоджених діях. Проте зважаючи на загострення ситуації, маємо бути напоготові. Коли ми разом – ми сильні!”, – говорить очільник району Віктор Войтенко.

Обов’язково повинні вживатись заходи для попередження диверсії та застосування до учасників процесу заходів впливу.

Наголошуємо, якщо ви спостерігаєте вчинення суспільно небезпечних дій організованими групами – негайно звертайтеся до правоохоронних органів.

Також на засіданні заслухали Анатолія Макагона- командир окремого батальйону ТрО, який доповів щодо основних дій формування батальйону територіальної оборони у районі.

“Сьогодні маємо активно працювати з метою пришвидшення темпів формування батальйону ТрО резервістами. Тому прохання до всіх керівників провести широку роз’яснювальну роботу серед населення. Окремо, хочу подякувати головам територіальних громад та депутатам за прийняті місцеві програми підтримки ТрО. Це важливо» – звернувся Віктор Войтенко.

Головне зараз – згуртованість та зберігання спокою. Виваженість та пріоритетність у діях. У порядку денному розглянули важливі питання життєдіяльності району. Обговорили питання вакцинальної кампанії.

Також на засіданні обговорили питання необхідності підтримки Харківського обласного центру служби крові. Голова райдержадміністрації наголосив на роз’яснювальній роботі серед населення у боротьбі з дефіцитом донорської крові.

Поточні питання, що озвучені головами громад, обговорили під час подальшого спілкування в кабінеті голови РДА.