Відбулась робоча нарада за підсумками перевірок стану утримання захисних споруд цивільного захисту в районі

Під керівництвом голови райдержадміністрації Віктора Войтенка відбулась робоча нарада за підсумками перевірок стану утримання захисних споруд цивільного захисту в районі.

Детально про проведену роботу доповів начальник Красноградського районного управління ГУ ДСНС України Костянтин Мудрий.

За підсумками проведених перевірок, головам територіальних громад надано доручення, враховуючи недоліки, виявлені під час перевірок, зауваження та пропозиції – привести у відповідний стан захисні споруди з метою належного їх використання за призначенням у разі потреби.

Крім того, голова райдержадміністрації доручив керівникам громад спільно визначити додаткові будівлі, які можна використовувати, у разі нагальної потреби, як споруди цивільного захисту для укриття і тимчасового захисту людей, техніки та майна. Керівник району акцентував увагу на тому, що до цієї роботи необхідно залучити старост, депутатів та громадських активістів. Усі, хто має пропозиції з даного питання мають звертатися до Голів ТГ чи старост.

Наступний напрямок роботи, на якому акцентував увагу Віктор Войтенко – це проведення широкої роз’яснювальної роботи, в межах повноважень та діючого законодавства, серед мешканців району, засобах масової інформації та соціальних мережах про дії населення в умовах надзвичайних ситуацій воєнного характеру.

Крім того керівником району доручено правоохоронним органам перевірити всі захисні споруди, які є в переліку таких споруд району, але з різних причин не можуть здійснювати функцію захисної споруди для укриття і тимчасового захисту людей.

“Комплекс заходів досить об’ємний і, головне – дуже важливий. Я звертаю увагу голів територіальних громад, керівників спеціалізованих служб цивільного захисту, що в умовах підвищення загроз та ризиків виникнення надзвичайних ситуацій, можливого ускладнення воєнно-політичної обстановки ми повинні працювати злагоджено і чітко, усвідомлюючи увесь рівень відповідальності, що покладається на нас”, – зазначає Віктор Войтенко.

Возможно, это изображение (1 человек, сидит и в помещении) Возможно, это изображение (2 человека, люди сидят, люди стоят и в помещении) Возможно, это изображение (2 человека и люди сидят) Возможно, это изображение (3 человека, люди сидят, люди стоят и в помещении)