На Красноградщині вшанували учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

Учора відбулись урочисті зібрання та покладання квітів до пам’ятних знаків учасникам ліквідації наслідків на ЧАЕС у громадах району.

На Алеї Героїв Чорнобильців пройшла церемонія покладання квітів за участю керівництва району, чорнобильців-ліквідаторів та громадськості.

Зі словами вдячності до земляків, ліквідаторів аварії на ЧАЕС звернувся голова Красноградської РДА Віктор Войтенко.

“Сьогодні ми вшановуємо тих, хто у 1986 році ціною власного життя та здоров’я врятував світ від радіаційного забруднення. Цього дня, 35 років тому, завершилося будівництво саркофагу над четвертим зруйнованим енергоблоком ЧАЕС. Низький уклін усім ліквідаторам Чорнобильської катастрофи. Вічна нам’ять і шана тим, хто ціною власного життя захистив майбутнє” – слова очільника району.

Присутні вшанували пам’ять загиблих ліквідаторів хвилиною мовчання, тим самим нагадавши суспільству про проблеми ліквідаторів-вогнеборців, котрі ризикуючи власним життям, захистили від атомного лиха нашу країну.

Аварія на Чорнобильській АЕС торкнулася життя не одного покоління, завдавши непоправних втрат. Наслідки цього лиха ми відчуваємо і досі.

Хоробрість та самопожертва, котру показали ліквідатори аварії назавжди залишуться на сторінках історії та в пам’яті людства.

Возможно, это изображение (3 человека, люди стоят, роза и на открытом воздухе) Возможно, это изображение (4 человека и на открытом воздухе)

Возможно, это изображение (5 человек и на открытом воздухе) Возможно, это изображение (на открытом воздухе)