На Красноградщині вшанували пам’ять жертв голодоморів

«В останню суботу листопада ми вшановуємо пам’ять жертв Голодомору 1932-1933 років – геноциду Українського народу – та масових голодів 1921-1923 та 1946-1947 років. Голодомор спричинив загибель мільйонів українців, завдав непоправного удару по ментальності та культурі, перервав зв’язок поколінь. Найвразливішою категорією жертв Голодомору стали діти.

І наш святий обов’язок закарбувати в серцях пам’ять про невинно замучених голодною смертю українців. У спільній молитві згадаймо усіх жертв голодоморів, запалімо свічу пам’яті у власній оселі та у своїй душі!”, – голова Красноградської РДА Віктор Войтенко.

Цими дня в кожній громаді району проходять тематичні заходи на знак скорботи й пам’яті про мільйони закатованих голодом краян.

У п’ятницю біля пам’ятного знаку “Жертвам голодомору 1932-1933 рр.” відбулось покладання за участі першого заступника голови Красноградської райдержадміністрації Наталії Осадчої, голови районної ради Володимира Птишника, директора Красноградського педагогічного коледжу Сергія Рябоконя та студентів педагогічного коледжу.

Задля збереження та вшанування пам’яті загиблих земляків, усі присутні запалили свічки пам’яті, поклали композиції з колосків та квіти, встановили лампадки до пам’ятного знаку жертвам голодоморів.

27 листопада, о 16:00 долучайтесь до загальнонаціональної хвилини мовчання та у кожній домівці запаліть свічку пам’яті.