Iніціатива щодо залучення активної молоді до подальшого інформування населення про вакцинацію від COVID-19.

Волонтерами Красноградської організації Червоного Хреста України було підтримано ініціативу голови Красноградської районної державної адміністрації Віктора Войтенка щодо залучення активної молоді до подальшого інформування населення про вакцинацію від COVID-19.

З метою подальшого розповсюдження інформації серед населення та узгодження подальших дій 26.10.2021 в приміщенні РДА спеціалістами відділу освіти, охорони здоров’я, культури, молоді та спорту спільно з волонтерами Красноградської організації Червоного Хреста України з проведено спільну зустріч.

«Ми хочемо допомогти сімейним лікарям з оповіщення та роз’яснення серед людей про необхідність вакцинації, оскільки наразі хворих людей на прийомах багато і процес вакцинації йде, лікарям іноді просто не вистачає часу на те, щоб обдзвонити кожного пацієнта і запропонувати прийти на вакцинацію. Ми будемо допомагати тим, кому ця допомога потрібна» – говорять волонтерки.

Крім того, особливу увагу під час інформування населення визначено надати людям поважного віку пояснивши важливість вакцинування, склад вакцин, іх дію, можливі побочні реакції та де пройти вакцинацію. Налагоджено тісну співпрацю з територіальними центрами соціального обслуговування населення територіальних громад району щодо охоплення цією роботою широкого кола людей.

«Ми повинні використати усі можливості щодо охоплення максимальної кількості населення вакцинацією. У цій справі, активна молодь – наші надійні партнери. Пояснити тим, хто ще не прийняв рішення, що захистити себе можливо лише одним способом – вакцинуватися», – наголошує голова райдержадміністрації Віктор Войтенко.