Щотижнева апаратна нарада

Учора, 31 серпня, відбулась щотижнева апаратна нарада у Великій залі Будинку ради.

Засідання відбулось під керівництвом голови районної державної адміністрації Віктора Войтенка та за участі голови районної ради, заступника голови райдержадміністрації, голів територіальних громад, керівників структурних підрозділів РДА, підприємств, установ та організацій району.

Голова районної державної адміністрації підсумував роботу за попередній тиждень, подякував усім за плідну співпрацю у відзначені 30-ї річниці Незалежності України та окреслив план заходів на найближчий період.

Загалом акцентував увагу на питанні вакцинації населення.

«Вакцинацію населення відносять до питань національної безпеки. Тому, в котре, наголошую, що вакцинація надважлива. Сьогодні ми вже можемо спостерігати збільшення захворювання у районі. У центральній районній лікарні перебувають 12 хворих з підтвердженими діагнозом, з них троє дітей. Станом на сьогодні за минулий тиждень 4 летальних випадки. Ми не можемо зволікати! Вакцинація – єдиний спосіб подолати пандемію!», – зазначає голова райдержадміністрації Віктор Войтенко.

Заступник начальника Красноградського районного відділу ДСНС Андрій Лобода доповів про результати діяльності відділу та реагування на надзвичайні ситуації. Зазначив, що дедалі частіше надходять повідомлення про загорання сухої рослинності та стерні на сільськогосподарських угіддях.

Тому очільник району звернувся до голів громад з проханням здійснити інформаційно-роз’яснювальну роботу з керівниками та працівниками сільгосппідприємств.

Начальники відділів освіти району проінформували щодо стану вакцинації педагогічних працівників та про готовність навчальних закладів до нового навчального року.

Також голова райдержадміністрації повідомив, що в Україні стартував національний конкурс для шкіл, колективи яких вакцинуються від COVID-19. Школи можуть виграти цінні подарунки, якщо принаймні 80% їхнього колективу повністю вакциновані.

За попередніми даними 3 навчальні заклади району вже зареєструвались. Тому очікуємо, що перемога буде за нами.

Довідково.

Міністерство охорони здоров’я спільно з Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) в Україні та магазином гаджетів та аксесуарів «Цитрус» оголошують національний конкурс «Вакциновані й відкриті».

Школи можуть виграти цінні подарунки:

3 суперпризи: набори з 10 комп’ютерів, 10 гарнітур та 10 роутерів для кожної школи-переможниці.

15 мініпризів: набори з 10 гарнітур і роутера для кожної школи-переможниці.

Для участі в конкурсі, будь-якому представнику школи потрібно зареєструвати школу онлайн за посиланням: https://cutt.ly/EQ9QAEC/. Анкети прийматимуться до 23:59 29 вересня. Церемонія визначення переможців, оголошення результатів конкурсу відбудеться 3 жовтня 2021 і буде приурочена до Дня вчителя.

Усі учасники конкурсу отримають сертифікати про участь, а також гарантовані призи за публікацію про конкурс у своїх соціальних мережах під хештегами #ВакцинованіВідкриті.

Крім того, відбувається підготовка до господарського комплексу та об’єктів соціальної сфери до сталого функціонування в осінньо-зимовий період 2021/2022 .

По завершенню наради головою райдержадміністрації було надано ряд рекомендацій та доручень.