Оперативна нарада під головуванням Віктора Войтенка голови Красноградської РДА стосовно введених обмежень “червоного” рівня небезпеки у районі

У зв’язку з введенням обмежень у районі, які відповідають «червоному» рівню епідеміологічної небезпеки, ранок робочого тижня розпочався з оперативної наради під головуванням Віктора Войтенка голови Красноградської райдержадміністрації, за участі представників закладів охорони здоров’я, Держпродспоживслужби, відділу поліції та органів місцевого самоврядування.

Основне питання, що обговорювалося у ході спілкування – забезпечення в районі чіткого функціонування системи виявлення та надання амбулаторної та стаціонарної допомоги хворим, відпрацювання свідомості людей щодо хвороби та вакцинації від COVID-19.

За словами головного лікаря Ганни Васенко, ситуація напружена, хворих багато, як з підтвердженим діагнозом хворих на COVID-19, так і на пневмонію.

В ході наради говорили про забезпечення соціальних гарантій медичних працівників. Голова райдержадміністрації Віктор Войтенко ініціював звернення до обласної державної адміністрації щодо доплат медичним працівникам первинної ланки та продовження пакету перехідного фінансування працівникам вторинної ланки, яке діяло до квітня поточного року та передбачало доплату всім працівникам закладу охорони здоров’я.

Працівниками районного управління головного управління Держпродспоживслужби у Харківській області спільно з інспекторами поліції постійно здійснюватиметься контроль за дотриманням обмежувальних заходів. Голова РДА Віктор Войтенко звернув увагу на необхідність проведення широкої роз’яснювальної роботи серед населення та суб’єктів господарювання, щодо дотримання карантинних обмежень.

«На сьогодні усі ми відповідальні за те, як надалі розгортатиметься ситуація з поширенням коронавірусу в межах нашого району, тому наголошую на дотриманні підвищеної готовності усіх гілок влади та відповідних служб, та на посиленні інформаційної діяльності в цьому напрямку. Акцентую на тому, що медична допомога повинна надаватися цілодобово, сім днів на тиждень, тому що у хвороби немає вихідного дня і ми не можемо зволікати. Не зважаючи на складний час, поширення коронавірусної інфекції – людина та її здоров’я на першому місці», – зазначив голова Красноградської РДА Віктор Войтенко.

У зв’язку зі стрімким зростанням у районі кількості захворілих на гостру респіраторну хворобу COVID-19 та для недопущення подальшого погіршення епідемічної ситуації необхідно неухильно дотримуватись громадянам та суб’єктами господарювання профілактичних та протиепідемічних вимог, зокрема утримуватись від відвідувань місць потенційного скупчення людей, дотримуватись соціальної дистанції, маскового режиму, регулярно мити руки з милом та обробляти їх антисептиками тощо.