Управління соціального захисту населення районної державної адміністрації повідомляє

Важливе про легалізацію робочих місць та заробітної плати

В умовах сьогодення характерним явищем нашого суспільства є нелегальна зайнятість. Виплата заробітної плати у «конвертах» – тягар сучасності, який несе за собою багато негараздів . Нелегальна заробітна плата послаблює соціальний захист працівників, зменшує надходження до бюджетів та державних соціальних фондів.

24 липня 2020 року районна робоча група з питань легалізації виплати заробітної плати і зайнятості населення, яка діє при Красноградській РДА відвідала 5 суб’єктів господарювання (фізичних осіб-підприємців), в яких працює 9 найманих працівників з метою проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи щодо дотримання вимог чинного законодавства по виплаті заробітної плати та легалізації найманої робочої сили. В результаті проведеної роботи з початку року легалізовано 3 робочих місця.
Фізичним особам-підприємництва та найманим працівникам було розповсюджено відповідні інформаційні буклети та листівки з порадами, а також телефонами гарячих ліній.

Нагадуємо, що небезпека «тіньової» зарплати, як і «тіньової» зайнятості, полягає не тільки у тому, що бюджет недоотримує кошти, мінімізуються надходження до Пенсійного фонду, а особливо в тому, що люди не матимуть змоги отримати пенсію, яка відповідає рівню їхньої реальної зарплати.