Цього року на Харківщині відремонтують 244 км доріг державного значення

Понад 177 км уже відновили.

Про це повідомили під час брифінгу щодо реалізації в Харківській області програми «Велике будівництво», ініційованої Президентом України.

«По всій країні триває «Велике будівництво» – це потужна програма Президента України, – зазначив голова ХОДА Олексій Кучер. – Президент звертає особливу увагу на ремонти доріг у країні».

За інформацією начальника Служби автомобільних доріг у Харківській області Андрія Алексєєва, наразі на дорогах державного значення вже відновлено 177,5 км з 244 км, які заплановані для ремонту цього року.

«На сьогодні із загального обсягу запланованих робіт ми виконали 80%. Якщо виконаємо поставлені цілі, є можливість залучити додаткові кошти на ремонт доріг державного значення в межах області», – сказав Андрій Алексєєв.

За його інформацією, у рамках програми «Велике будівництво» фінансуються ремонтні роботи не лише нових об’єктів, а й доріг, ремонт яких не був завершений у попередні роки. Так, 1 вересня нарешті завершать відновлення дороги Чугуїв – Мілове, яка ремонтується з 2015 року.

«Загальна вартість проєкту – 1 млрд 507 млн гривень, з них у 2020 році на ремонтні роботи виділено 690 млн гривень, – сказав начальник САД. – Ми додатково включили до проєкту додатковий майданчик для габаритно-вагового контролю».

Андрій Алєксєєв уточнив, що в 2020 році дорожники влаштували 68 кілометрів верхнього шару на дорозі Чугуїв-Мілове. Після завершення всіх робіт від підрядника буде отримано гарантію на експлуатацію дороги. Зараз на об’єкті проводять роботи з упорядкування.

«Очікуємо встановлення автобусних зупинок, зупинкових майданчиків, також на пішохідних переходах буде облаштовано автономне освітлення», – додав очільник САД.

Також у рамках «Великого будівництва» у 2020 році планується ремонт 13 штучних споруд (мостів і шляхопроводів).

https://kharkivoda.gov.ua