Понад 8100 людей забезпечені зайнятістю на Харківщині за допомоги служби зайнятості

З початку цього року послугами Харківської обласної служби зайнятості скористалися 18,3 тис. людей, з них 13,5 тисяч мали статус безробітного. Співпрацювали зі службою зайнятості 2,7 тис. роботодавців, які надали 7,2 тисяч пропозицій роботи. За сприяння обласної служби зайнятості забезпечено зайнятість 8,1 тис. людей. Про це повідомив директор Харківського обласного центру зайнятості Олександр Котуков.

За словами керівника обласного центру зайнятості на Харківщині продовжується активна реалізація проєкту «Армія відновлення», у рамках якого служба зайнятості з початку 2024 року видала безробітним 6,6 тисяч направлень на виконання суспільно корисних робіт. За цим показником тривалий час Харківська область тримає лідерство серед усіх регіонів України.

Для забезпечення роботодавців кадрами 760 безробітних проходили професійне навчання за сприяння служби зайнятості. 382 людини отримали ваучери на навчання
для підвищення конкурентоспроможності на ринку праці.

«Серед професій та спеціальностей, які люди обирають для навчання за ваучером, найбільшим попитом користуються спеціальності: психологія, дошкільна освіта, медсестринство, медицина, а також професії: кухар, кондитер, водій, тракторист-машиніст», – констатує О. Котуков.

Активно продовжується дія урядового проєкту «єРобота» з грантовими програмами «Власна справа» та «Гранти для ветеранів та другого з подружжя». У цьому році розглянуто 274 заяви на отримання мікрогранту, вже схвалено 121 позитивне рішення. Успішна реалізація заявлених проєктів відкриє шлях для створення 239 нових робочих місць у регіоні. Серед майбутніх грантоутримувачів є 5 учасників бойових дій/членів їх сімей та 13 внутрішньо переміщених осіб.

Для уточнення інформації звертайтесь до відділу організаційно-
інформаційної роботи Харківського обласного центру зайнятості за тел. (057) 765 30 81 або е-mail: 2000.7.1@khcz.gov.ua»