У Харківській області у власність ОТГ передали 96% закладів освіти

На сьогодні 589 з 614 закладів освіти, які підлягають передачі, вже прийняті на баланс об’єднаних територіальних громад Харківщини.

Про це повідомили у Департаменті науки та освіти Харківської обласної державної адміністрації.

«Передача закладів у власність об’єднаних територіальних громад пов’язана зі змінами адміністративно-територіального устрою області та ліквідацією районних державних адміністрацій. Відтепер фінансування закладів освіти здійснюватиметься ОТГ, які безпосередньо отримуватимуть відповідні субвенції від держави», – пояснила директорка Департаменту науки і освіти Харківської ОДА Анжеліка Крутова.

Так, у власність ОТГ уже передали 344 з 357 загальноосвітніх закладів, 173 зі 183 дошкільних закладів, 46 із 47 закладів позашкільної освіти, 21 з 22 інклюзивно-ресурсних центрів та всі 5 центрів професійної підготовки педагогічних працівників.

Наразі залишається лише передати з балансу Дворічанської РДА 25 закладів освіти у власність Дворічанської селищної ради Куп’янського району.

Питання про прийняття цих закладів у власність громади включено до порядку денного сесії Дворічанської селищної ради, яка запланована на 14 січня.

kharkivoda.gov.ua