Відбулася серпнева педагогічна конференція

Напередодні нового навчального року в усіх областях і районах України проходять серпневі педагогічні конференції, під час яких підбиваються підсумки минулого навчального року та визначаються пріоритетні завдання на новий навчальний рік.

Не виключенням став і Красноградський район – сьогодні зала ЗЗСО № 1  зібрала тих, на кого покладається велика відповідальність за освітній процес нового навчального року – керівників закладів дошкільної, загальної середньої, позашкільної освіти району.

Участь у роботі конференції  взяв і голова Красноградської РДА Олександр Кайдаш, який під час виступу зазначив, що забезпечення якісної освіти для дітей – один з пріоритетів діяльності райдержадміністрації, тому й надалі за підтримки органів місцевого самоврядування та депутатського корпусу готовий працювати аби освіта стабільно функціонувала і розвивалася у наступному навчальному році.

У серпні 2020 року проведено огляд готовності закладів освіти району до нового навчального року. Тож очільник району нагородив переможців огляду грамотами та грошовими винагородами:

серед закладів загальної середньої освіти – колектив Зорянського закладу загальної середньої освіти І-ІІ ступенів (директор Наталія Мельник);

серед закладів дошкільної освіти – колектив  Піщанського навчально-виховного комплексу (директор Світлана Сливка-Власова);

серед закладів позашкільної освіти – колектив Красноградського районного центру позашкільної освіти (директор Ольга Ігнатова).

Про підсумки попереднього навчального року та основні завдання на новий навчальний рік виступила начальник відділу освіти РДА Антоніна Турова. Освітянка проінформувала про мережу закладів освіти та контингент учнів і вихованців, про кадрове забезпечення освітнього процесу, про досягнення учнів та педагогічних працівників району, удосконалення матеріально-технічної бази закладів освіти, виконання у закладах освіти протипожежних заходів та основні завдання.

Вона зазначила, що перехід на дистанційне навчання, зумовлений пандемією, став неочікуваним та доволі серйозним випробуванням для всіх учасників освітнього процесу – освітян, вчителів, учнів та їхніх батьків. Запровадження карантину підвищило роль батьків у здобутті знань дітьми. Після тимчасової розгубленості всім довелось прийняти цей виклик та швидко адаптуватись до нових реалій. За останні півроку мабуть у кожній сім̕̕̕ї відчули складність та важливість праці педагога, а також безперечну необхідність усіх закладів освіти.  Світова пандемія 2020 року змусила наших педагогів швидко адаптуватися до нових умов, опановувати технології дистанційного навчання, організовувати якісне навчання з використанням цифрових технологій, комунікувати з учнями на відстані, надихати та мотивувати їх до навчання, допомагати батькам.

Минулий навчальний рік дав освітянам певний досвід в організації  дистанційного навчання. Чітка організація цього процесу у деяких закладах  зробила дистанційне навчання цікавим та зрозумілим для усіх учасників освітнього процесу, тому на конференції поділитися досвідом такої роботи:

завідувач Красноградського ННЗ №5 Надія Литвин;

заступник директора з навчально-виховної роботи Красноградського НВК №3 Сергій Петрикін;

директор Піщанського навчально-виховного комплексу Світлана Сливка-Власова.

Головним критерієм здобуття освіти є показники зовнішнього незалежного оцінювання. Це не лише відповідальний етап у житті кожного випускника, а й результат спільної кропіткої роботи учня та вчителя. Тому участь у конференції взяв Олександр Сидоренко – директор Харківського регіонального центру оцінювання якості освіти.

Підсумки підбиті, пріоритети визначені тож бажаємо всім у новому навчальному році міцного здоров’я, виключно успішних та результативних кроків на шляху творення нової України.