У Красноградському районі не будуть послаблювати карантинні заходи

Таке рішення прийнято в Красноградському районі після проведення позачергового засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Харківської області.

03 липня під керівництвом голови ХОДА Олексія Кучера відбулось позачергове засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Харківської області, де було розглянуто питання щодо поточної епідемічної ситуації на території області.
У режимі відеоконференції у засіданні взяли участь заступник голови РДА Олександр МАШКО та фахівці у відповідних галузях.
Олексій КУЧЕР зазначив, що протягом тижня епідеміологічна ситуація в області погіршується. За останній тиждень в регіоні підтверджено 272 випадки захворювання на COVID-19, що складає 10,11 на 100 тис. населення – проти 9,29 за попередній тиждень. Серед хворих 83% – мешканці міста Харкова. По Харкову показник захворюваності складав від 15 до майже 17 на 100 тис населення.
Так, у лікарнях в районах області на даний час загалом перебувають 33 хворих з COVID-19. Натомість в обласній інфекційній клінічній лікарні знаходяться сьогодні 219 осіб, з яких мешканці області – 20 осіб, решта – хворі з міста Харкова.
Враховуючи те, що епідситуація в районах області та в місті Харкові докорінно різниться, комісією було ухвалено рішення: надати змогу на місцях вирішувати, посилювати чи послаблювати карантин.