Близько 16 тисяч підприємців Харківщини отримають фінансову допомогу на період карантину

Про це заявив директор Харківського обласного центру зайнятості Володимир Міненко.

Так? за його даними? наш регіон знаходиться в трійці лідерів із надання допомоги підприємцям, зокрема, вже підготовлено пакети документів для виплати 47 мільйонів гривень.

Згідно дії програми допомоги по частковому безробіттю малі та середні підприємства (юридичні особи та ФОП), які через карантин зупинили або скоротили діяльність, можуть отримати допомогу по частковому безробіттю у центрах зайнятості.

Цей вид державної підтримки дозволяє бізнесу компенсувати витрати і обчислюється:

– для найманих працівників – за кожну годину втраченого робочого часу із розрахунку 2/3 тарифної ставки окладу працівника, але у розмірі не більшому, ніж мінімальна зарплата 4723 гривні;

– для фізичних осіб-підприємців, які беруть допомогу для себе особисто – 2/3 бази нарахування Єдиного соціального внеску за минулий рік, але не більше 4723 гривень в місяць.

Зацікавлений бізнес має звернутись до центру зайнятості за місцем сплати ЄСВ протягом 90 днів з моменту зупинки (скорочення) діяльності.

Підприємство має сплачувати ЄСВ протягом останніх 6 місяців та подати пакет документів, основні з яких:

– заява на отримання допомоги у довільній формі,

– копія наказу про зупинку (скорочення) діяльності,

– довідка про сплату ЄСВ за 6 місяців на підставі даних з Пенсійного Фонду.

Подавати документи потрібно дистанційно: через скриньку, розташовану на вході до центру зайнятості; поштовим відправленням; надіславши скан-копії на електронну пошту відповідного центру зайнятості.

«Упродовж трьох робочих днів центр зайнятості або філія Харківського обласного центру зайнятості перевіряє документи. Якщо є помилки чи неточності, фахівець повідомить про це. Ви матимете 5 днів, щоб подати новий або виправлений пакет документів. Нагадуємо, що допомога по частковому безробіттю не оподатковується», – наголошують в центрі зайнятості.

Детальніше про необхідні документи, процедуру надання допомоги можна дізнатись на сайті Державного центру зайнятості.

Контакти базових центрів зайнятості та філій Харківського обласного центру зайнятості тут.

https://kharkivoda.gov.ua