Олексій Кучер зобов’язав керівників районів контролювати боротьбу з незаконним вирубуванням лісів

29 травня під керівництвом голови ХОДА відбулась робоча нарада з керівниками районів Харківщини.

Під час заходу Олексій Кучер звернувся до голів РДА з вимогою приділити особливу увагу контролю у питаннях боротьби з незаконним вирубуванням лісів. Він нагадав, що цю проблему порушив минулого року під час візиту на Харківщину Президент України Володимир Зеленський. Олексій Кучер відзначив, що для недопущення незаконного вирубування у регіоні вже зроблено багато, але важливо, щоб ситуацію контролювали на місцях.

«Ви на місцях володієте оперативною інформацією щодо вирубування лісів. Я минулого тижня пролітав гелікоптером над деякими районами. На жаль, місцями ми бачимо, що вирубування продовжується, – зауважив Олексій Кучер. – Тому, будь ласка, приділіть особливу особисту увагу цій ситуації. Якщо органи правопорядку не реагують, оперативно повідомляйте про це. Нам необхідно завершити це ганебне явище незаконного вирубування – жодне дерево у незаконний спосіб після того, як ми завершимо цю боротьбу, не буде зрубане».

Голова області наголосив на персональній відповідальності керівників районів за роботу в цьому напрямку.

«До мене стікається дуже багато інформації з приводу незаконного вирубування – реагують на ці факти у прокурорі області й Службі безпеки України. Водночас я б хотів отримувати таку оперативну інформацію та швидке реагування від голів районів на місцевому рівні», – підкреслив голова ХОДА.

https://kharkivoda.gov.ua