Красноградська районна філія ХОЦЗ інформує

Допомога працівникам по частковому безробіттю

на період карантину

Красноградська районна філія ХОЦЗ інформує, що постановою Кабінету Міністрів України від 22 квітня 2020 р. № 306 затверджено Порядок надання та повернення коштів, спрямованих на фінансування допомоги по частковому безробіттю на період карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.

Відповідно до затвердженого Порядку допомога по частковому безробіттю на період карантину надається службою зайнятості застрахованим особам, з якими роботодавцем оформлено трудові відносини, у разі втрати ними частини заробітної плати внаслідок вимушеного скорочення передбаченої законодавством тривалості робочого часу у зв’язку із зупиненням (скороченням) діяльності на період карантину за зверненням роботодавця для її виплати працівникам, з якими не припинено трудові відносини.

Роботодавець, який виявив бажання оформити вищезазначену допомогу, повинен протягом 30 календарних днів з дня зупинення (скорочення) діяльності звернутися до центру зайнятості за місцем реєстрації його як платника єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування та подати такі документи:

1) заяву у довільній формі, в якій, зокрема, зазначається інформація про належність роботодавця до суб’єктів малого або середнього підприємництва відповідно до Господарського кодексу України;

2) засвідчену роботодавцем копію наказу із зазначенням дати початку зупинення (скорочення) діяльності;

3) відомості про працівників, в яких виникло право на допомогу по частковому безробіттю на період карантину згідно із статтею 471 Закону України “Про зайнятість населення”;

4) видану ДПС довідку про сплату єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за останні шість місяців, що передують даті зупинення (скорочення) діяльності.

Більш детальну інформацію можете отримати на сайті Державного центру зайнятості https://www.dcz.gov.ua/storinka/pokrokova-instrukciya-shchodo-otrymannya-dopomogy-po-chastkovomu-bezrobittyu-na-period або звернувшись до Красноградської районної філії ХОЦЗ за адресою: м. Красноград, вул. Соборна, буд. 81 А або за тел. 7-17-44»