До уваги керівників аграрних підприємств району!

Департамент агропромислового розвитку Харківської обласної державної адміністрації інформує, що Центром професійних бухгалтерів (Метелиця В.М) підготовлено відеосемінар за міжнародною програмою CPA Agro – «Сертифікований професійний бухгалтер агросектору» для керівників, бухгалтерів, юристів, кадровиків та економістів аграрного сектору на тему: «Нові податкові/трудові норми, блокування ПН/РК, споживання пального, держпідтримка, земельна реформа, суди».

ПРОГРАМА СЕМІНАРУ:

1. НОВІ ПОДАТКОВІ, ТРУДОВІ, БУХГАЛТЕРСЬКІ НОРМИ В ДІЇ: як с.г. товаровиробник може зекономити на податках в період карантину (Законами №530, 533 відтерміновано сплату податків і введено пільгу по несплаті плати за землю/податку на майно), законопроект від 29.03.2020 р. № 3275 (гнучкий режим робочого часу, допомога по частковому безробіттю, перенесення строків подання фінзвітності), Закон №465 (погашення недоїмки з ЄСВ, зміна розрахунку 75%-ї частки розрахунку ПДВ-дотації, «паливні» штрафи, електронна фінзвітність).
2. ЛІЦЕНЗОВАНЕ ВЛАСНЕ СПОЖИВАННЯ ПАЛЬНОГО: власне споживання пального при виробництві с.г. продукції/наданні с.г. послуг/заправці чужої техніки, використання бочки з пальним для заправки с.г. техніки, зберігання пального в баку трактора, ліцензія на зберігання пального в каністрах, ліцензія на місцезнаходження паливозаправника (бензовоза), заправка пальним власного автотранспорту через паливороздавальні колонки та/або оливороздавальні колонки, зберігання пального в ємностях до 5 літрів, критерії віднесення складу зберігання пального до не акцизного, дострокове анулювання ліцензії на зберігання пального, облік ліцензії на зберігання пального, зразок Заявки на переміщення пального.
3. ДЕРЖАВНА ПІДТРИМКА С.Г. ТОВАРОВИРОБНИКІВ: напрями держпідтримки (тваринництво, фермерські господарства, компенсація техніки, здешевлення кредитів, багаторічні), оновлені програми держпідтримки, облік коштів держпідтримки.
4. ЗЕМЕЛЬНО-МАЙНОВА РЕФОРМА: закон про ринок землі, нові правила оренди землі з 15 липня 2020 року, зміна цільового призначення земель с.г. призначення, що перевіряє Держгеокадастр у 2020 році, екстериторіальний принцип роботи Держгеокадастру з 01 травня, відповідальність за підробку документів з виплати орендної плати за землю, оренда державного/комунального майна через онлайн-аукціони.
5. ТРУДОВІ ВІДНОСИНИ: документальне оформлення зміни трудових відносин під час карантину (надомна робота, неповний робочий час, простій, відпустки), практика інспекційних відвідувань Держпраці по новому порядку, фактичні перевірки ДПС з питань працевлаштування, електронній лікарняні (ЕЛ), «інвалідна» квота, скасування обов’язку подання повідомлення про прийняття на роботу директора підприємства.
6. ОПОДАТКУВАННЯ ПОДАТКОМ НА ДОДАНУ ВАРТІСТЬ: розблоковуємо і уникаємо блокування ПН/РК (зразки Повідомлення про подання пояснень та копій документів щодо ПН/РК, реєстрацію яких зупинено, Скарга щодо рішення про відмову в реєстрації ПН/РК в ЄРПН, Повідомлення про подання інформації та копій документів щодо невідповідності платника податку критеріям ризиковості платника податку, Таблиця даних платника податку на додану вартість та Пояснення до Таблиці), коди товарів для обов’язкового моніторингу, блокування помилкових ПН і РК на зменшення, дата реєстрації розблокованих ПН/РК, приклад заповнення форми 20-ОПП с.г. товаровиробником, дата валютного курсу при експорті с.г. продукції, коригування податкових зобов’язань і податкового кредиту з ПДВ у разі збільшення/зменшення ціни товарів при зміні курсу валюти, штраф за несвоєчасну реєстрацію ПН на неплатника ПДВ, уцінка продукції, коригування вартості товарів/послуг через 1095 днів після господарської операції, умовні зобов’язання за невикористання орендованої техніки, заокруглення сум у фіскальних касових чеках РРО, облік загибелі урожаю 2020 року.
7. ПОДАТОК З ДОХОДІВ ФІЗОСІБ ТА ЄДИНИЙ СОЦВНЕСОК: нові ознаки доходів у 1 ДФ, перехідні зарплатні копійки в 1ДФ, початок застосування ставки ЄСВ 8,41% по інвалідах, звільнення від сплати ЄСВ членів ФГ.
8. СПРОЩЕНА СИСТЕМА 4-ї групи: відмова у реєстрації платником ЄП четвертої групи, як с.г. товаровиробнику отримати Витяг з реєстру платників єдиного податку, реєстрація права оренди землі в Реєстрі речових прав, наслідки нереєстрації договорів користування землею для ЄП 4-ї групи, здача в оренду земельної ділянки платником ЄП 4-ї групи, поворотна фінансова допомога єдиннику 4-ї групи, недоїмка зі спецрежимного ПДВ.
9. ПЛАТА ЗА ЗЕМЛЮ, ПОДАТОК НА НЕРУХОМІСТЬ, ЕКОПОДАТОК: дата початку сплати орендної плати за землі державної/комунальної власності, розмір орендної плати за землю державної/комунальної власності, сплата плати за землю головою ФГ, користування неоформленою земельною ділянкою, здача частини будівлі с.г. товаровиробника в оренду/лізинг/позичку, оподаткування незавершеного виробництва, екологічний податок за розміщення відходів.
10. РОЗРАХУНКОВО-КАСОВЕ ОБСЛУГОВУВАННЯ: РРО та кешбек, нова форма фіскального чеку, РРО при продажу продуктів переробки з власної сировини, РРО при оплаті через інтернет-банкінг та платіжні системи, РРО при розрахунках платіжними картками, виплата зарплати без дрібних копійок, оприбуткування товару при заокругленні підзвітних сум, списання залишку копійок в касі, коли касова книга не потрібна, граничні терміни зберігання готівки в касі.
11. СУДОВА ПРАКТИКА: перевірка повноважень керівника щодо підписання договору на підставі відомостей з ЄДР, обмін с.г. ділянками, день укладення договору оренди земельної ділянки, оскарження включення до плану-графіка перевірок податкових органів, штрафи за несвоєчасну реєстрацію ПН на неплатників ПДВ, штрафи за не відображення в декларації з ПДВ зобов’язань по заблокованих ПН, не застосування штрафів за відсутність первинних документів, скасовано підвищення пенсійного віку для працівників с.г. виробництва, пред’явлення вимоги про кінцевий розрахунок, судовий контроль за виконанням рішення суду.
12. ГОСПОДАРСЬКІ ОПЕРАЦІЇ: оновлення інформації про кінцевого бенефіціара, спрощені правила пересування техніки, перевірки Держпродспоживслужби, граничні терміни податкових перевірок, спрощення порядку обміну електронними документами з контролюючими органами, роз’яснення від ДПС можна отримати на електронну пошту, отримання інформації про наявність податкового боргу контрагента, подання документів на запит податкової через Електронний кабінет, довідка про відсутність заборгованості по ЄСВ, списання дебіторської/кредиторської заборгованості, дисконтування заборгованості (нарахована оренда плата за землю, позика від засновника, банківський кредит), вплив пролонгації договору на дисконтування, токени скасовано.

Додаток 2

Умови участі ТА ВАРТІСТЬ

Після оплати Вам буде надіслано відеосемінар та літературу.

Відеосемінар коштує 700 грн. з учасника. Вартість включає Довідник бухгалтера «Нові податкові/трудові норми, блокування ПН/РК, споживання пального, держпідтримка, земельна реформа, суди» № 2/2020 (Додаток 1).

Кожен учасник додатково може придбати Спеціальний випуск готових рішень «Розблокування ПН/РК, оскарження рішень податкової, договори, касові документи» № 2/2020 (зміст в Додатку 3, вартість – 200 грн.).

Увага, скористайтесь своїми ЗНИЖКАМИ! Для учасників, які відвідали три будь-які семінари Центру професійних бухгалтерів (квітень 2019 – січень 2020), вартість відеосемінару (квітень 2020 року) замість 700 грн. знижено – 650 грн. (!). Ці учасники мають право безкоштовно пройти перший тест «Земельно-майнове та трудове право» за міжнародною програмою CPA Agro – «Сертифікований професійний бухгалтер агросектору». Для інших – вартість тесту 250 грн.

Одному учаснику з Підприємства, з яким є договір на інформаційно-консультаційні послуги на 2020 рік, участь і тест безкоштовні! (див. табл.).

Присутність на попередніх семінарах Центру професійних бухгалтерів/

Вартість

Вартість відеосемінару (квітень 2020 року), грн. Тест
Основна (входить Довідник

по семінару)

Акційна (входить Довідник

по семінару)

Акційна (входить Довідник

по семінару)

Спеціаль-ний випуск

(за бажанням)

Рекомен-дована

(входить Довідник

по семінару та Спеціаль-ний випуск)

CPA Agro  
Присутність Не були НА будь-яких ТРЬОХ семінарах (квітень 2019 – січень 2020) 700 Х Х 200 900 250  
Були НА будь-яких ТРЬОХ семінарах (квітень 2019 – січень 2020) Х 650 Х 200 850 без-коштовно (1 чол.)  
Підписали договір про надання інформаційно-консультаційних послуг на 2020 рік Х Х без-коштовно

(1 чол.)

200 200  

Умови проведення розрахункових операцій

(!) УВАГА. ЗМІНИЛИСЬ РЕКВІЗИТИ ДЛЯ ОПЛАТИ. Безготівковий розрахунок здійснюється ВИКЛЮЧНО на ФОП Наталія Віталіївна Метелиця. Завантажте Рахунок-фактуру ФОП Метелиця Н.В. (ІПН 2850207628) і зазначте в ньому дату та вартість послуг (зі знижкою – 650 грн., без знижки – 700 грн., додаткова література – 200 грн., тест за програмою CPA Agro – 250 грн.); здійсніть оплату. Акт прийому-передачі виконаних робіт буде надіслано разом з літературою на зазначену адресу.