Олександр Кайдаш закликав керівників агросектору та фізичних осіб – підприємців об’єднатися у боротьбі проти коронавірусу

23 березня поточного року голова райдержадміністрації Олександр Кайдаш та голова районної ради Володимир  Птишник зустрілися з керівниками агросектору району та фізичними особами – підприємцями з метою обговорення виконання основних заходів по запобіганню поширенню коронавірусної інфекції COVID-19 на території району.

Олександр Кайдаш наголосив на важливості самоізоляції та подолання паніки в боротьбі з подальшим поширенням коронавірусу. Наразі за рахунок коштів районного бюджету закуплено противірусні, дезінфікуючі засоби, засоби індивідуального захисту для медичних працівників, на найближчій сесії районного ради, яка відбудеться 26 березня 2020 року, ще будуть виділені кошти, але й цих коштів недостатньо, щоб вирішити усі нагальні проблеми медицини. Тому звертаємось до керівників сільськогосподарських підприємств, підприємців у цей важкий час, коли ваша соціальна відповідальність має надзвичайне значення, не стояти осторонь на надати посильну допомогу Красноградській центральній районній лікарні.

В.о. директора КНП «Красноградська центральна районна лікарня» Віра Горбович доповіла, що у Красноградському районі  станом на 23 березня 2020 року  випадків захворювання на COVID-19 не зареєстровано. Проведена закупівля противірусних, дезінфікуючих, дезінтоксикаційних засобів, постійно вживаються санітарно-епідеміологічні заходи, спрямовані на запобігання виникненню і поширенню захворювань, спричинених новим коронавірусом.

Директор КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги Красноградського району» Ганна Васенко зазначила, що за даними МОЗ станом на 22 березня в Україні 73 лабораторно підтверджених випадків  COVID-19. Вона зауважила, що при перших симптомах респіраторних захворювань обов’язково зателефонуйте своєму сімейному лікарю. Залишайтеся вдома! Самоізоляція – найдієвіший спосіб убезпечити себе від інфікування. Якщо ви роботодавець, потурбуйтеся, щоб ваші співробітники  працювали у добре провітрюваних та дезінфікованих приміщеннях, часто мили руки. Запобігайте знаходженню на робочих місцях людей, які погано почувають себе з різних причин та мають підвищену температуру.