На Харківщині оголошено надзвичайну ситуацію у зв’язку з пандемією COVID-19

Відповідне рішення ухвалили 21 березня під час засідання обласної комісії з питань техногенної безпеки та надзвичайних ситуацій.

На початку засідання голова ХОДА Олексій Кучер зазначив, що напередодні в харків’янки було підтверджено Covid-19.

«Вона перебуває в Київській області, але зараз ще не встановлено коло осіб, з якими вона спілкувалась, чи були серед них харків’яни. Ми зараз цим займаємось, але не можемо втрачати час. З урахуванням цього і того, що в цілому ситуація ускладнюється, вважаємо за необхідне ввести від сьогодні надзвичайну ситуацію в регіоні», – повідомив Олексій Кучер.

У зв’язку з прийнятим рішенням керівники структурних підрозділів ХОДА, районів та органів місцевого самоврядування отримали завдання забезпечити виконання заходів щодо непоширення Covid-19.

Управляння розвитку транспортної інфраструктури ХОДА отримало доручення проаналізувати питання щодо можливості повного зупинення громадських перевезень в області та розробити порядок дій у такому разі.

Водночас голова ХОДА запевнив, що об’єкти критичної інфраструктури працюватимуть у звичному режимі, питання підвезення працівників цих підприємств буде вирішене.

Керівники районів, які межують з Луганською та Донецькою областями, відповідно до розпорядження, виданого за підсумками засідання КТЕБ, мають підготувати план дій у разі заборони перетину кордону.

Для ліквідації наслідків надзвичайної ситуації в області буде створено штаб, який очолить заступник голови ХОДА Михайло Черняк.

За його інформацією, всі служби, залучені до ліквідації наслідків розповсюдження Covid-19, переходять у режим роботи в надзвичайних ситуаціях. Щодо медичних закладів – наразі вони готові до роботи в умовах розповсюдження хвороби та забезпечені всім необхідним.

Також у ході наради обговорили посилення карантинних заходів у регіоні. Зокрема,йшлося про необхідність дотримання масочного режиму в транспорті та торговельних центрах.

Начальник ГУ НП у Харківській області Валерій Сокуренко доповів про заходи із забезпечення самоізоляції осіб, які повернулися в регіон з країн з небезпечною епідситуацією. Наразі відбуваються порушення режиму певними особами. Для контролю за режимом обсервації будуть залучені студенти та курсанти навчальних закладів системи МВС.

Посилання