На Харківщині презентували відеофіксацію практичного іспиту на право керування авто

Іспити на право керування транспортним засобом є однією з найбільш популярних послуг у сервісних центрах МВС.

Відтепер процедура складання практичного іспиту на право керування стала більш прозорою: перебіг екзамену фіксується за допомогою технічних засобів контролю, встановлених у кожному екзаменаційному авто.

Навчальні автомобілі оснащуються реєстратором з двома камерами, які фіксують дії кандидата у водії на дорозі та ситуацію в салоні. Усі сервісні центри МВС в Харківській області забезпечені мобільними приладами відеофіксації, їх загальна кількість – 9.

«Нововведення покликане зменшити корупційну складову, уникнути можливих суперечностей під час складання іспиту та виявити здійснене правопорушення. У разі суперечностей кандидат у водії має можливість оскаржити результати іспиту. Наразі строк зберігання вивантаженої інформації з відеореєстратору становить 10 діб» – розповів заступник начальника Регіонального сервісного центру МВС в Харківській області Олег Мурашов.

Наразі триває період тестового режиму, коли кандидат у водії ще має право відмовитися від фіксації процесу складення практичного іспиту. Таких зараз близько 60 %. Обов’язковою фіксація іспитів стане вже цього року, а відмова кандидата у водії від відеофіксації іспиту буде підставою для його недопуску до складання практики. Також збільшиться строк зберігання відео.