У Наталиному відновили роботу каналізаційного напірного колектору

Ознайомилися з капітальним ремонтом каналізаційного напірного колектору зони дії КНС №3 голова Красноградської райдержадміністрації Євген Третяков, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов та інші поважні особи.

На території Наталинської сільської ради завершено комплекс ремонтних робіт, в результаті яких, проведено заміну 802 метрів аварійної частини каналізаційної системи очисних споруд. З обласного бюджету для цього було спрямовано 6 млн грн, а також 5 млн грн виділила на роботи Наталинська ОТГ.
Відновлений колектор прокладено у дві нитки – робочу та резервну, методом горизонтального спрямованого буріння через складні геологічні умови, що дозволило зберегти екологічне середовище місцевості, вирішити низку технічних та економічних проблем на майбутнє.
Експлуатаційний строк трубопроводу понад сорок років, а також зменшене споживання електроенергії насосним обладнанням.
“Колектор був збудований понад 40 років тому і питання його капремонту стояло гостро. Загальна тривалість робіт склала шість місяців. У зв’язку з аварійною ситуацією спочатку був створений тимчасовий резервний колектор. Наразі всі роботи виконані згідно проєкту. Укладено дві посилені труби через річку Берестову. Працює напірний колектор в тестовому режимі вже місяць. Він є економнішим щодо потреби електроенергії. Технологія горизонтального буріння дала гарантію його безпечного використання та експлуатації. Є економія, є гарантія, екологічна ситуація та соціальна напруга щодо цього проблемного питання нормалізувалася. Є перспектива, будемо працювати далі. Перший досвід для району і він – позитивний, адже співпраця дала свої гарні результати!”, – сказав Євген Третяков.