Кримінальна відповідальність неповнолітніх. Недопущення правопорушень серед молоді

Традиційно, протягом навчального року, Красноградський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді спільно з Красноградським РВ філії ДУ «Центр пробації» та представниками правоохоронних органів  району проводить виховні правознавчі заходи спрямовані на профілактику правопорушень молодого покоління.

В Красноградському аграрно-технічному коледжі 25 вересня відбулася виховна година на тему: «Кримінальна відповідальність неповнолітніх. Недопущення  правопорушень серед молоді».

Метою заходу є формування правової культури та поведінки студентів, виховання у студентів морально-етичних якостей, активної життєвої позиції.

В ході зустрічі присутні були ознайомлені з видами правопорушень та наслідками їх вчинення, особливостями відповідальності за різні правопорушення: дисциплінарною, адміністративною, цивільно-правовою та кримінальною відповідальністю, із правилами та умовами відбування покарань, не пов’язаних з позбавленням волі. Проведений захід був спрямований на те, щоб нагадати, що за кожне правопорушення  настає покарання, наслідки якого відображаються на подальшому житті людини.

 Студенти аграрного коледжу під час виховної години, ставили запитання, що свідчить про їх серйозну налаштованість на формування своєї правової свідомості. Подібні заходи сприяють формуванню у молоді право- слухняної поведінки, поважати та цінувати себе та оточуючих, а також бути гідним законослухняним громадянином своєї країни.