19 вересня – День міста та 76-та річниця визволення Красноградщини від нацистів

Урочистості з нагоди 76-ї річниці визволення Красноградщини від нацистів та Дня міста розпочалися ранком 19 вересня з пам’ятної ходи, мітингу та покладання квітів до меморіалу “Братські могили”.
Традиційно участь у мітингу взяли керманичі міста та району, установи та організації, структурні підрозділи райдержадміністрації, учні та студенти.

Особливістю стала акція “Журавлик пам’яті”, коли вихованці районного центру дитячої та юнацької творчості випустили у небо паперових птахів з кульками.

Одразу після мітингу всі охочі зібрались на Малій площі міста, аби підтримати спортсменів, що взяли участь у легкоатлетичній естафеті.
Стало вже доброю традицією із року в рік проводити низку спортивних заходів до Дня міста та річниці визволення району. Відтак велосипедисти Краснограду стартували святковим велопробігом “Вулицями міста”.
З радістю привітав прихильників активного способу життя очільник району Євген Третяков, який поздоровив усіх зі святом та побажав залишатися такими ж сповненими ентузіазму та гарного настрою.
Також цього дня у Красноградському краєзнавчому музеї відбулись яскраві виставки робіт талановитих художників, майстрів та фотографів. Євген Третяков відвідав виставки та наголосив, що наші таланти – справжні митці своєї справи. Декотрих привітав з дебютом.
Відвідав він і святковий прийом міського голови, де поздоровив усіх із 288-ю річницею заснування міста.
Вже ввечері на Цетральній площі міста Комунальним закладом “Красноградський молодіжний центр” було організовно концертну програму “Красноградщина-колиска дитячих талантів”.
Євген Третяков привітав талановиту молодь, яка запалювала публіку та радувала красноградців своїми виступами, незважаючи на прохолоду.
 
“Нова локація – нові місцеві зірочки. 76 років тому наші пращури дали нам можливість сьогоднішнього дня. Тож іще раз прийміть найщиріші вітання зі святом! Бажаю вам щастя, радості та успіхів! Спільними зусиллями ми багато на що здатні! Тож давайте продовжувати працювати на благо розвитку міста та району! Впевнений, нам це добре вдається!”, – наголосив голова району.