Здорове та активне довголіття – девіз підопічних денного відділення Територіального центру!

Відділення денного перебування Територіального центру соціальної допомоги (надання соціальних послуг) Красноградського району надає соціальні послуги громадян похилого віку, інвалідам (які досягли 18-річного віку), які мають часткове порушення рухової активності, частково не здатні до самообслуговування та не мають медичних протипоказань для перебування в колективі та потребують соціально–побутової та психологічної  адаптації, надання соціальних послуг з метою усунення обмежень життєдіяльності, запобігання виникненню та розвитку можливих захворювань особи, підтримки її здоров’я, соціальної незалежності, сприяння розвитку різнобічних інтересів і потреб осіб, організації дозвілля і відпочинку.

Відповідно до Державних стандартів соціальних послуг відділення надає такі послуги:

  • соціальна адаптація.

У відділенні денного перебування Територіального центру соціальної допомоги (надання соціальних послуг) Красноградського району відповідно до Державного стандарту соціальної адаптації розроблено основні заходи, що становлять зміст соціальної послуги соціальної адаптації, які забезпечують участь в клубах за інтересами та Університетах третього віку.

Створені умови для заохочення до здорового та активного  способу життя що сприяє життєдіяльності, незалежності та довголіттю:

  1. Клуб «Світ навколо мене»
  2. Клуб рукоділля «Вік живи – вік учись»
  3. Клуб «Самоварчик»
  4. Клуб любителів поезії «Ліра»
  5. Аматорський драм- гурток «Веселка»
  6. Заняття фізичними правами
  7. Проведення читацьких слухань, бесід, колективних читань
  8. Сприяння у забезпеченні книгами

Для підвищення рівня доступності освітніх послуг для громадян похилого віку працює «Університет третього віку»:

  • Факультет « Православ’я»;
  • Факультет « Школа здоров’я».

За участь у виставці декоративно-прикладного мистецтва “Великоднє диво” підопічних відділення нагороджено грамотою КЗ “Красноградський краєзнавчий музей ім. П.Д. Мартиновича” Красноградської міської ради. На виставці були представлені роботи, виготовлені підопічними відділення під час отримання соціальної послуги соціальної адаптації «Нагляд і допомога під час заняття рукоділлям, перебирання дрібних речей і створення з них виробів».

Підопічні відділення приймають активну участь у заходах, які відбуваються у місті Красноград.

У травні відбулося відкриття літнього майданчика відпочинку, де підопічні відділення проводять дозвілля та різноманітні танцювальні та тематичні конкурси.

В літній період плануються оздоровчо-розважальні комплекси заходів на базі р.Берестової.