Працевлаштування та поради щодо шляхів заробітку для сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах

13 травня 2019 року на базі Красноградського районного центру для сім’ї, дітей та молоді відбулася зустріч начальника відділу активної підтримки безробітних Красноградської районної філії Харківського обласного центру зайнятості Гнатенко Л.П. із членами сімей, які перебувають на обліку РЦСССДМ, як такі, що опинилися в складних життєвих обставинах щодо заохочення до офіційного працевлаштування.

Під час зустрічі розглядалися питання про різні аспекти пошуку роботи та поради щодо шляхів заробітку. Присутні отримали консультації з питань використання різних джерел інформації щодо реєстру вакансій, ефективної поведінки під час пошуку роботи, поради щодо підготовки професійного резюме, відеорезюме при працевлаштуванні,  наслідки нелегальної зайнятості для працівників й роботодавців, про порядок оформлення найманих працівників та нове в законодавстві, участі у громадських роботах, та інших роботах тимчасового характеру. Учасників заходу проінформували про порядок укладання трудового договору, цивільно-правової угоди, щодо ризиків при працевлаштуванні.

В ході проведення зустрічі було наголошено, що на порталі Державної служби зайнятості за адресою: www.dcz.gov.ua, через рубрику «Електронні послуги» стала доступна функція «Електронна черга реєстрації безробітних».

Таким чином, можна зарезервувати час для отримання консультацій з працевлаштування, реєстрації в центрі зайнятості, з тимчасової зайнятості, з питань вибору професії, професійної орієнтації або професійного навчання тощо.

Підводячи підсумок зустрічі, директор Красноградського районного центру для сім’ї, дітей та молоді, Юлія Коломойцева зазначила, що вирішення питань працевлаштування членів сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах, буде продуктивним за умови об’єднання спільних зусиль всіх учасників соціального діалогу: роботодавців, служби зайнятості, центру соціальних служб.