Для учнів Наталинського НВК проведено бесіду з профілактики торгівлі людьми

11 квітня 2019 року начальником відділу соціальної роботи Красноградського районного центру соціальних служб для сім”ї, дітей та молоді для учнів Наталинського НВК проведено бесіду з профілактики торгівлі людьми на тему “Робота за кордоном: чи всі можливості ви використали в Україні?”

Торгівля людьми – один з найбільш прибуткових видів тіньового бізнесу в світі. Складна економічна ситуація в Україні, високий рівень безробіття, недосконналість законодавства та правова необізнаність… Саме такі несприятливі умови надали можливість злочинним угруповуванням організувати кримінальний бізнес – торгівлю людьми. “Живий товар” експортують в Турцію, Італію, Іспанію, Германію, балканські та скандинавські країни, Угорщину, Чехію, Грецію, Росію, Ізраїль та ін. Відомо, що біля 400 тис. українських жінок потрапили до сфери нелегальної секс-індустрії через насильство чи обман. Скількох людей експлуатують, немов рабів, на важких, безоплатних роботах? Скількох продали, щоб використовувати їхні органи, як донорські? Скільком жінкам довелось примусово стати сурогатними матерями? Нажаль, достовірних цифр отримати наможливо, так як торгівля людьми – повністю тіньовий бізнес.

Молодь повинна бути обізнана з цього важливого питання ще з шкільних лав, щоб не потрапити у пастку в майбутньому. Тому ми і надалі будемо прикладувати всі зусилля для того, щоб сумна статистика з питання торгівлі людьми, нашими співвітчизниками, не набирала обертів.