Підсумки проведеного двомісячника укладання колективних договорів по Красноградському району в лютому-березні 2019 року

В Красноградському районі у лютому-березні проведено  двомісячник з укладання колективних договорів. На підприємстві було проведено збори трудового колективу щодо підведення підсумків виконання умов колективних договорів у 2018 році та укладання нових колективних договорів на 2019 рік. В ході проведення двомісячника начальником управління було прийнято участь у зборах трудового колективу в Товаристві з обмеженою відповідальністю «Ранок», Красноградське комунальне підприємство «Водоканал», Управління агропромислового розвитку, Іванівська сільська рада.

В Красноградському районі за статистичними даними налічується 452 підприємства, установ та організацій, з яких 145 економічно-активні та здійснюють свою діяльність на території Красноградського району, укладено 96 колективних договорів.

Ряд підприємств, що являються філіями, не укладають окремий колективний договір, а керуються колективними органами вищої організації: філія «Красноградське ДЕП»ДП «Харківський облавтодор» ВАТ ДАК «Автомобільні дороги України», філія управління будівельних монтажних робіт «Укргазспецбудмонтаж», ПАТ «Укргазвидобування» ФБУ «Укрбургаз» та інші.

Керівникам та представникам трудових колективів 19 підприємств, організацій та установ Красноградського району було направлено рекомендаційні листи  про укладання у новій редакції в зв’язку із закінченням їх строків дії або перезаключення (внесення змін та доповнень) до колективних договорів.

Зареєстровано за період двомісячника 17 колективних договорів, з них 2 зареєстровано з зауваженнями. Положення містили зобов’язання, що суперечили вимогам чинного законодавства щодо законодавства з питань оплати праці,  законодавства з питань охорони праці.

Шановні керівники підприємств, установ та організацій, Управління праці та соціального захисту населення пропонує заключити колективний договір – це дає змогу створити надійний соціальний клімат у колективі та мінімізувати можливість конфліктів за умови виконання колективного договору.

За довідками з питань укладання колективних договорів Ви можете звернутись за адресою: м. Красноград, вул. Бєльовська, 84, контактний телефон (05744) 73802, E –mail: 16trud@ukr.net