Євген Третяков привітав юних читачів

Голова райдержадміністрації Євген Третяков привітав переможців районного етапу Всеукраїнський конкурс “Книгоманія. Найкращий читач України”.  Цьогоріч ними стали учень 7 класу Красноградського багатопрофільного ліцею Тищенко Євгеній та учень 6 класу Красноградського ЗЗСО № 1 ім. О.І. Копиленка Затулєєв Данило.

“Юнаки не лише підтвердили свою ерудицію на змаганні, а й довели, що ніякі гаджети не замінять улюбленої книги. Пристрасні та емоційні розповіді-перекази сюжетів показали їх особисте бачення, широкий кругозір, глибокі думки. Головною ознакою, що визначає рівень культури та освіти кожного громадянина, завжди було і залишається читання, яке можна розглядати як ключ до інформації та розвитку особистості”, – говорить Євген Андрійович.

Наступним кроком для найкращих читачів Красноградщини стала участь в обласному етапі, який проходив у м. Харкові. Там хлопці гідно представили себе, проявили свої вміння й таланти і показали високі результати. Емоційний, старанний і такий щирий Данило завоював серця членів журі, став переможцем і виборов звання кращого читача Харківщини-2018.
Довідково:
Всеукраїнський конкурс “Книгоманія. Найкращий читач України” проводиться щорічно з метою заохочення дітей до систематичного читання, виявлення читацьких уподобань та пріоритетів, популяризації найкращої української та світової літератури для дітей, вироблення в учнів навичок самостійної роботи з книгою; привернення уваги громадськості, державних установ, фондів, спонсорів та меценатів до проблеми дитячого читання; сприяння забезпеченню рівного доступу всіх українських дітей до найкращих надбань українського та світового книговидання.