Організація громадських робіт у Красноградському районі

Питання організації громадських робіт у Красноградському районі у 2018 році  заслухано на апаратній нараді у райдержадміністрації 23 квітня поточного року під головуванням першого заступника голови райдержадміністрації Валерія Кицюка.

Заступник директора Красноградського районного центру зайнятості Ольга Табачник зазначила, що вирішуючи проблеми зайнятості жителів Красноградського району, районний центр зайнятості постійно співпрацює з органами місцевого самоврядування. В 2018 році міською та сільськими радами  планується використати на громадські роботи 626,7 тис. грн., з них 310,0 тис. грн. Красноградською міською радою та 316,7 тис. грн. сільськими радами району, кошти Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування  на випадок безробіття заплановані в сумі 416,8 тис. грн.

Громадські та інші роботи тимчасового характеру є засобом реалізації політики зайнятості населення, що допомагає зняти соціальну напругу на ринку праці, сприяти соціально-економічному розвитку регіону, а також забезпечити трудову адаптацію безробітних і бути для них  джерелом доходу у  скрутний з матеріальної точки зору період. Організація громадських робіт надає місцевим громадам можливість виконувати роботи, що відповідають потребам територіальної громади, залучати безробітних до виконання суспільно корисних робіт.

Протягом останніх років громадські роботи проводяться переважно з благоустрою та озеленення територій населених пунктів, об’єктів соціальної сфери, кладовищ, зон відпочинку й туризму, придорожніх смуг. До цього виду робіт в 2017 році було залучено 225 осіб.

Доповідач наголосила на змінах, які відбулись в 2018 році. У зв’язку з зупинкою фінансування патронатної служби Товариства Червоного Хреста України з Державного бюджету України та з метою надання медико-соціальної допомоги вдома найбільш вразливим верствам населення (паліативним хворим та осіб з інвалідністю) обласна державна адміністрація ініціювала питання щодо виділення коштів з місцевих бюджетів для діяльності патронатної служби шляхом організації громадських робіт в районних (міських) осередках Харківської обласної організації Товариства Червоного Хреста України.

На виконання цього рішення Красноградською міською радою заплановано  виділення 71,0 тис. грн. на організацію громадських робіт по наданню медико-соціальної допомоги вдома найбільш вразливим верствам населення та проведення їх спільно з Красноградським районним центром зайнятості на умовах співфінансування з травня по грудень 2018 року.

Ольга Табачник зауважила, що користь від участі в громадських роботах у рамках даних проектів очевидна, адже сприяє розвитку району та мотивує безробітних громадян до подальшої постійної зайнятості.