Дорожні та комунальні служби Харківщини переходять до роботи в посиленому режимі

Таке доручення глава ХОДА Юлія Світлична дала всім підрозділам, які відповідають за життєзабезпечення регіону, у зв’язку з майбутніми снігопадами.

За інформацією Харківського гідрометцентру, ввечері 27 лютого в південних районах області почнеться снігопад. 28 лютого – 1 березня на всій території регіону очікується сильний сніг, заметіль, на дорогах – ожеледиця і снігові замети. Вітер – до 25 м/с.

Питання, пов’язані з роботою всіх служб в умовах негоди, а також план оперативного реагування на можливі наслідки снігопадів обговорили 27 лютого в ході засідання обласного штабу з надзвичайних ситуацій під керівництвом заступника голови ХОДА Євгенія Шахненка.

«На даний момент у південних районах області вже посилилися пориви вітру. Вони будуть супроводжуватися рясним снігопадом. Главою області Юлією Світличною поставлена ​​задача активізувати всі резерви для оперативного реагування на можливі аварійні ситуації», – підкреслив Євгеній Шахненко.

За інформацією, озвученою в ході наради заступником начальника Служби автомобільних доріг області Сергієм Плякою, найбільш імовірні замети на дорогах Куп’янського району, у напрямку на Сімферополь, у Нововодолазькому та Красноградському районах, на Київському напрямку – в районі села Сніжків.

«У ці райони стягуємо додаткову потужну техніку. Починаючи з сьогоднішнього вечора, бригади працюють у цілодобовому режимі», – повідомив Сергій Пляка.

Всього, за його даними, до розчищення доріг області готові 742 одиниці спецтехніки, ще 480 можуть бути залучені додатково в разі потреби. Запасів піщано-сольової суміші у шляховиків достатньо. Запасу пального вистачить на перші 6 днів роботи в посиленому режимі. За словами Євгенія Шахненка, в разі необхідності буде залучатися обласний резерв.

За даними начальника ДСНС у Харківській області Олександра Волобуєва, в регіоні готові до роботи в умовах негоди 375 стаціонарних пунктів обігріву та 12 пересувних пунктів.

Що стосується роботи комунальних служб, то, за інформацією директора Департаменту житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури ХОДА Сергія Магдисюка, в підрозділах газопостачання, тепло- і водозабезпечення чергують 347 аварійних бригад, підготовлено 484 одиниці основної та 52 одиниці допоміжної техніки. До ліквідації можливих поривів на лініях електропередачі готові 206 ремонтних бригад «Харківобленерго».

За словами Євгенія Шахненка, засідання місцевих штабів з надзвичайних ситуацій проводяться в кожному районі і місті області. Координувати ситуацію в регіоні буде обласний штаб.