Робота з сім’ями, які опинилися в складних життєвих умовах

З метою вивчення загальної атмосфери, мікроклімату в сім’ях, фахівцями Красноградського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді 19 лютого 2018 року були відвідані родини, які перебувають в обліку сімей, що опинилися у складних життєвих обставинах і мешкають на території Мартинівської сільської ради.

Були проведені індивідуальні бесіди з батьками про найбільш важливі умови успішності сімейного виховання: наявність авторитету батьків, традиції в родині, правильне використання понять покарання і заохочення, наявність сприятливого психологічного клімату в родині.

Фахівці цікавилися порядком у домі: чи є у дітей ліжко для сну та спеціально віділене місце для занять, в якому порядку знаходяться речі, навчальні приладдя, книги. Звернули увагу, чи правильно організовано куточок школяра, чи зручно займатися дітям.

Батькам порадили внести розумні уточнення в розпорядок дня школяра та дітей, молодшого віку, допомогли скласти індивідуальний, найбільш придатний для кожної сім’ї варіант режиму дня.

Хоча кожна сім’я неповторна, відвідування сімей дозволяє глибше зрозуміти особливості умов сімейного виховання.