Тиждень планування сім’ї

В рамках Міжнародного дня сім’ї та Тижня планування сім’ї Красноградським районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді з 15 по 20 травня проводився ряд заходів щодо збереження репродуктивного здоров’я, безпечного материнства та відповідального батьківства.

Планування сім’ї – надійний спосіб збереження та покращення здоров’я жінок та дітей. Відповідальність за планування сім’ї лягає на обох майбутніх батьків, передбачає оволодіння знаннями про те, з якого віку можна народжувати дітей, скільки мати дітей, яких інтервалів дотримуватись між пологами, а головне – практикувати здорову по відношенню до себе та майбутнього покоління поведінку. Дуже важливо знати методи запобігання небажаної вагітності. Це допоможе уникнути аборту – шкідливої та небезпечної для здоров’я жінки операції.

Головна мета – надання підліткам та молоді району вичерпної та кваліфікованої інформації щодо шляхів інфікування та запобігання  ВІЛ-інфекції/СНІДу та ХПСШ, наслідки ін’єкційного споживання наркотиків, зменшення рівня ризикованої поведінки молодих людей, підвищення рівня поінформованості з питань планування сім’ї та формування у них свідомого ставлення до збереження репродуктивного здоров’я.

Фахівцями із соціальної роботи РЦСССДМ спільно з медичними працівниками Красноградської ЦРЛ, амбулаторій та ФАПів проведено ряд заходів щодо збереження та поліпшення репродуктивного здоров’я молоді в навчальних закладах району, у вигляді бесід та диспутів «Майбутнє варто планувати», « Міцна родина – запорука щасливого майбутнього», «Бажані діти в бажаний час», «Майбутній сім’янин», « Планування сімейного життя» з переглядом відео «Коли дівчинка стає дорослою», « Ми матір називаємо святою» та ін…

Під час заходів розповсюджували  буклети  з інформацією про сучасні практики зі збереження репродуктивного здоров’я і планування сім’ї.

Молодь має замислитись над поведінкою, сформувати відповідальне ставлення до власного майбутнього, оволодіти найкращими життєвими навичками, щоб використовувати їх в подальшому для підтримки свого здоров’я, відтворення здорового покоління. Для досягнення цього молода людина повинна знати основи здорового способу життя, опанувати культуру планування сім’ї, статевих відносин.