Буде здоров’я – решта все додасться

Міжнародний святковий день, спрямований на залучення широкої громадської уваги до здорового способу життя, відзначається щороку 7 квітня.

Традиції святкування Всесвітнього дня здоров’я нерозривно пов’язані з діяльністю всієї системи соціального захисту населення. Профілактика та увага до нашого власного здоров’я  є основною метою заходів, які проводяться у масштабі всієї держави та на рівнях областей, районів та міст України.

В рамках  Всесвітнього дня здоров’я   Красноградський районний центр соціальних служб для сім`ї дітей та молоді разом з соціальними партнерами, а саме: лікарями Красноградської ЦРЛ та викладачами учбових закладів району проводять просвітницьку діяльність як цикл зустрічей «Молодь за здоровий спосіб життя» з учнями ЗОШ та студентами навчальних закладів І-ІІ рівня акредитації.

З 3  по 14 квітня 2017 року ці заходи проводяться у форматі відео-лекторіїв, бесід, диспутів, вікторин, відео-екскурсій, лекцій та семінарів.

Метою даних заходів є допомога у формуванні здорового способу життя молодого покоління, визначенні головних життєвих цінностей, оцінюванні наслідків шкідливих звичок, формуванні відповідального ставлення до власних вчинків та здоров’я.

Теми занять стосуються таких антисоціальних явищ у дитячому та молодіжному середовищі, як шкідливість вживання нікотину та алкоголю на здоров’я дітей та молоді, вживання наркотичних речовин, поширення ВІЛ/СНІДу,  попередження правопорушень у стані сп’яніння.

У рамках проекту до Всесвітнього дня здоров’я просвітницька робота «Переваги здорового способу життя» триває. У подальшому Красноградський районний центр соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді  планує поширення  заходів відповідного напрямку також на підприємства району.