Начальник Красноградської РВА Віктор ВОЙТЕНКО провів робочу нараду з головами громад району

Начальник Красноградської РВА Віктор ВОЙТЕНКО разом з головами громад району під час робочої наради обговорили нагальні питання життєзабезпечення району в умовах воєнного часу.
Зокрема, мова йшла про реалізацію проектів з облаштування укриттів в закладах загальної середньої освіти в рамках підготовки до нового навчального року; про організаційні аспекти роботи щодо закінчення поточного навчального року, а також проведення національного мультипредметного тесту (НМТ) для вступників 2023 року.
Обговорили питання щодо участі громад у відборі проєктів, фінансування яких може здійснюватися за рахунок коштів субвенції, в рамках фінансової угоди «Надзвичайна кредитна програма для відновлення України» та субвенції, в рамках фінансової угоди «Програма з відновлення України».
Кошти на реалізацію проектів з відновлення соціальної інфраструктури будуть спрямовані громадам у вигляді субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам.
Кожен голова громади висловив пропозиції щодо обʼєктів, які потенційно можуть бути подані для участі та реалізація яких, у разі проходження відбору, сприятиме покращенню умов надання послуг у соціальній сфері громад.
Ряд нагальних питань, що виникають в процесі роботи вирішили в ході наради, окремі питання, що потребують певного часу для позитивного вирішення – взято на контроль до виконання.
«Саме від злагодженості наших дій, консолідації зусиль та дієвості рішень залежить стійкість кожної громади і району в цілому, їх соціальна стабільність в цих складних умовах воєнного часу. Вдячний кожному керівнику громади за взаєморозуміння, підтримку та постійну взаємодію» – зазначив керівник району.
Працюємо далі. Разом до Перемоги!