До уваги бажаючих отримати мікрогрант на створення або розвиток власного бізнесу!

Кабінет Міністрів України уточнив критерії визначення осіб, які мають право подати заяву на отримання грантів на створення або розвиток власного бізнесу.

Відтепер суб’єкти господарювання з територій можливих бойових дій також можуть претендувати на отримання грантів. Перелік таких територій визначається Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.
Завдяки чому мешканці та представники бізнесу Харківщини мають можливість взяти участь у проєкті «Власна справа», що реалізується в рамках державної програми «єРобота».
За цією програмою можна отримати мікрогрант від 50 до 250 тис. гривень. Обов’язковою умовою є створення 1-2 нових робочих місць залежно від суми мікрогранту.

Подати заяву на отримання коштів через портал «Дія» мають право фізичні особи, фізичні особи-підприємці та юридичні особи.
Мікрогранти надаються на покриття таких напрямів витрат:
 придбання меблів, обладнання, необхідного для провадження господарської діяльності;
 закупівлю ліцензійного програмного забезпечення, сировини, матеріалів, товарів та послуг, пов’язаних з реалізацією бізнес-плану (не більше 50% від суми мікрогранту);
 послуги маркетингу та реклами (не більше 10% від суми мікрогранту);
 орендна плата за нежитлове приміщення (не більше 25% від суми мікрогранту);
 орендна плата за обладнання (не більше 10% від суми мікрогранту).

Більш детальну інформацію щодо отримання мікрогрантів можна дізнатись у фахівців Красноградської філії Харківського обласного центру зайнятості за адресою: м. Красноград, вул. Соборна, 81А, або за тел.: 050-988-10-59, 099-461-71-82.