Відбудувати Харківщину допоможуть іноземні фахівці та міжнародні донорські організації

Про це повідомив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов в інтерв’ю виданню «Думка».

Зокрема, кошти на відновлення зруйнованої росіянами інфраструктури та житла в області збирають завдяки фонду United24.

«Паралельно було проведено нараду з прем’єр-міністром, де нам було презентовано план швидкого відновлення, в тому числі Харківської області та міста Харків. Це і житлова інфраструктура, і медична, і освітні напрямки тощо. Звичайно, все одразу і на всіх територіях ми зробити не зможемо, тому що ідуть бойові дії. Але до цього будемо вже приступати», – зазначив Олег Синєгубов.

Умовна цифра збитків, які рф завдала Харківщині, наразі складає близько 18 мільярдів доларів. Точна вартість відновлення зруйнованих росіянами будівель в області буде відома після експертиз і розробки проектно-кошторисної документації.

На сьогодні в регіоні через військову агресію рф зруйновано чи пошкоджено 18 тисяч об’єктів.

«Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури розробляє зараз концепцію, як це буде відбуватися, тому що ми маємо уникнути будь-яких корупційних проявів. Щоб це було прозоро перед нашими міжнародними партнерами, тому що це їхні кошти, і щоб це було ефективно і швидко на місцях», – підкреслив начальник ХОВА.

Він додав, що Харківщину обов’язково буде відновлено. А Харків, як і раніше, буде одним із найкомфортніших міст для проживання, для навчання, для виховання дітей, для роботи в Україні.