Сьогодні начальник Красноградської районної військової адміністрації Віктор ВОЙТЕНКО провів робочу нараду з головами територіальних громад району

Серед питань порядку денного обговорили стан справ у освітній галузі району, у т.ч. бюджетне забезпечення та проходження процесу навчання за дистанційною формою. Окремо обговорили питання, що виникають в процесі функціонування «пунктів незламності» на території району та їх матеріальне забезпечення.
Про стан забезпечення мешканців громад гуманітарною допомогою та її розподіл серед вразливих категорій населення також йшла мова на нараді.
Наступне питання, що підлягало розгляду – про організацію суспільно корисних робіт в умовах воєнного стану.
Також узгодили чіткий алгоритм роботи в умовах нових правил призначення субсидій та соціального страхування, аби зміни не вплинули на людей і не призвели до затримки в оформленні документів.
 
Довідково: функції з призначення та розрахунку житлових субсидій і пільг з грудня 2022 року передано Пенсійному фонду України. Відтепер Пенсійний фонд України не лише виплачує, а й призначає житлові субсидії та пільги. Також ПФУ виплачуватиме: допомогу по тимчасовій втраті працездатності (“лікарняні”); допомогу по вагітності і пологах (“декретні”); допомогу на поховання застрахованим особам, в т. ч. потерпілим на виробництві; одноразові та щомісячні страхові виплати потерпілим на виробництві, членам їх сімей.