Сьогодні з нагоди Дня Соборності України, відбулося покладання квітів до погруддя Т.Г. Шевченка у м. Красноград

В Україні 22 січня, у день проголошення в 1919 році Акта злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки, щорічно відзначається День Соборності.

Вперше у XX столітті українська незалежність була проголошена 22 січня 1918 року IV Універсалом Української Центральної Ради. Роком пізніше, 22 січня 1919 року, у Києві на Софійській площі було проголошено Акт Злуки (об’єднання) українських земель в єдину соборну Українську державу.

Сьогодні з нагоди Дня Соборності України, відбулося покладання квітів до погруддя Тараса Григоровича Шевченка у м. Красноград.

Участь у заході взяли голова районної ради Володимир Птишник, міський голова Світлана Кривенко та керівник апарату Красноградської райдержадміністрації Людмила Чистікова.

Учасники заходу згадали своїх співвітчизників, які загинули у боротьбі за українську незалежність та тих, хто й сьогодні віддає своє життя заради майбутнього України.

День Соборності – це нагадування про те, що сила нашої держави в єдності. Пишаймося, що ми українці!

Тільки разом! Все буде Україна!

Возможно, это изображение (10 человек, люди стоят, дерево и снег)  Возможно, это изображение (3 человека, люди стоят, цветок и на открытом воздухе)